FIKK DET TØFT: Tor Hogne Aarøy møtte tøff motstand i luftrommet i Vålerenga-stopper André Muri, og gikk målløs av banen for sjuende gang på rad i Tippeligaen. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
FIKK DET TØFT: Tor Hogne Aarøy møtte tøff motstand i luftrommet i Vålerenga-stopper André Muri, og gikk målløs av banen for sjuende gang på rad i Tippeligaen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

Derfor opplever Aarøy måltørke

Rekdal mener han har svaret.

||| Vålerenga - Aalesund 3-0

ULLEVAAL (Dagbladet): Tor Hogne Aarøy åpnet sesongen forrykende og bøttet inn mål nærmest på bestilling.

Etter fem serierunder hadde han allerede seks mål og tronet øverst på toppscorerlista - men siden den gang har det gått atskillig tråere for fyrtårnet på 204 centimeter.

På de siste sju kampene - og åtte hvis man regner med cupkampen mot Volda - er Aarøy målløs.

Kjetil Rekdal har sine klare meninger om hvorfor.

- Han må ha et annet fokus igjen. Han er altfor opptatt av å dirigere medspillerne sine, og så glemmer han seg selv. Jeg har sagt det til ham flere ganger allerede, og jeg skal fortelle ham det flere ganger. Han er en fotballklok spiller som bruker for mye fokus på medspillerne kontra seg selv. Men i dag legger vi ikke opp spillet etter ham, heller, sier Rekdal til Dagbladet.

- Hadde han mer fokus på seg selv i starten av sesongen?

- Ja, da var han veldig på hugget. Men vi kan ikke sammenligne det Aalesund-laget vi ser nå med det vi hadde for noen uker siden. Det er en annen taktikk, et annet uttak og en annen strategi. Vi hadde ikke spilt sånn hvis vi hadde muligheten til å spille annerledes, forklarer Rekdal, og sikter selvsagt til de mange skadene.

Mot Vålerenga måtte han klare seg uten Demar Phillips, Pablo Herrera, Fredrik Carlsen og Jonathan Parr. I tillegg måtte Peter Orry Larsen og Alexander Mathisen gi seg underveis.

SISTE AARØY-SCORING: Her header Aarøy inn 2-0 mot Viking den 11. april. Siden har han ikke scoret. 
Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix
SISTE AARØY-SCORING: Her header Aarøy inn 2-0 mot Viking den 11. april. Siden har han ikke scoret. Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix Vis mer

- Vi har det tøft. Det er tøft å sette sammen et nytt lag som skal spille den fotballen vi har trent på og jobbet med over lengre tid. Det er fryktelig synd, sier Rekdal.

Som like fullt var misfornøyd med det han så av flere av de som faktisk var skadefrie, uten å ville nevne navn.

- Det er mange som sutrer over at de får spille for lite, men når de skal levere, leverer de for lite. Da blir det vanskelig, sier han.

Tor Hogne Aarøy hastet gjennom pressesonen etter kampslutt, men stoppet såvidt opp for et TV-intervju med TV 2.

Konfrontert med Rekdals forklaring på den sju kampers lange måltørken hadde han imidlertid lite å bidra med.

- Han har sikkert et poeng. Men du får snakke med ham, var alt AaFK-spissen ville si.