- KAN BLI STØRRE ENN MEG: Marit Bjørgen hyller Heidi Weng etter bronsen. Weng ble rørt i kveld også, men lagvenninnene ber henne passe på å nyte øyeblikket.  Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
- KAN BLI STØRRE ENN MEG: Marit Bjørgen hyller Heidi Weng etter bronsen. Weng ble rørt i kveld også, men lagvenninnene ber henne passe på å nyte øyeblikket. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADETVis mer

Derfor orket ikke Weng å fullføre pressekonferansen

Takket familien for bronsen i kveld. - Kan bli større enn meg, sier Bjørgen.

VAL DI FIEMME (Dagbladet): Heidi Weng rakk nesten ikke å fortelle hvor godt det føltes med bronsemedalje etter duathlon i VM i dag, hun orket rett og slett ikke gjennomføre pressekonferansen rett etter prestasjonen.

I kveld fikk hun endelig medaljen rundt halsen, også det ble rørende for den svært lovende 21-åringen.

- Det er veldig stort, det er det. Det er første VM for meg, klare dette på første forsøk - jeg er strålende fornøyd, sier Heidi Weng.

Utmattet og utladet forlot hun presserommet før resten av medaljevinnerne i formiddag. Det var mye som skulle bearbeides.

- Det ble en del tårer i dag?

- Det blir fort det når du får medalje... Jeg hadde ikke trodd det, og det at familien min var tilstede, jeg ble rørt. Tanker om hva jeg har gjort i løpet av sesongen, hvordan treningen har vært, hvem som har hjulpet meg fram til dette her. Familien min stiller alltid opp, de er med meg på trening og følger med på intervaller og alt som er, det betyr mye for meg, sier Weng, og blir nesten litt på gråten igjen.

EDLE JENTER: Therese Johaug, Marit Bjørgen og Heidi Weng (th) med medaljene sine.  Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.
EDLE JENTER: Therese Johaug, Marit Bjørgen og Heidi Weng (th) med medaljene sine. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET. Vis mer

- Jeg begynner alltid å gråte når jeg snakker om familien min, sier hun med et lite smil.

Trodde ikke på medalje
De var med henne i kveld også, familien i folkehavet i Cavalese.

- Mamma og pappa, tanter og onkler og kusiner, forteller Heidi Weng Dagbladet.

Hun gikk rett bort til dem etter seremonien, og delte ut noen takknemlighets- og gledesklemmer før hun møtte den ventende pressen.

- Jeg tror de er veldig stolte, jeg tror nok det var mye tårer der og, sier Weng.

- Jeg hadde ikke troen på medalje. Men i dag var muligheten min, og jeg så at det kunne gå. Jeg var litt nervøs på oppløpet for at Justyna (Kowalczyk) var der, men hun var ikke det, og da hadde jeg full kontroll, sier hun.

Bjørgen: - Kan bli større enn meg
Lagvenninnene skjønner godt Wengs reaksjon. Hennes første mesterskap er allerede en suksess, og de andre kjenner seg godt igjen fra sine gjennombrudd.

- Det er utrolig moro. Det å få den første medaljen individuelt, det er mye inntrykk, mye følelser. Vi har sagt til henne at hun bare må nyte det, sier Therese Johaug, og legger til at det var sånn hun følte det også.

Marit Bjørgen hyller også 21-åringen, og varsler at vi har mer moro i vente fra BUL-jenta.

- Det er så artig. Hun er jo ei kjempejente, og får et gjennombrudd her i Val di Fiemme - jeg vet jo hvor mye det betyr, sier Bjørgen til Dagbladet.

- Hvor langt kan Heidi Weng nå?

- Hun har muligheten til å bli større enn meg, fastslår Marit Bjørgen.