Derfor ransaket de leiligheten

Politiet på stedet mente de hadde skjellig grunn til å mistenke ruspåvirket kjøring.

KOMMER TILBAKE: Kommentator i Dagbladet, Esten O. Sæther, mener Petter Northug vil komme tilbake. Video: Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Øst politidistrikt bekrefter at Petter Northug (34) ikke hadde alkohol eller andre rusmidler i blodet da han ble tatt for råkjøring for snaut tre uker siden.

Politiet frafaller derfor siktelsen som gjelder kjøring i ruspåvirket tilstand. Den foreløpige siktelsen for oppbevaring av narkotika og fartsovertredelse, opprettholdes.

Northug ble på tidspunktet stoppet av politiet i 168 kilometer i timen i 110-sonen. Han innrømmet også på en pressekonferanse i ettertid at politiet fant rundt ti gram kokain i hjemmet hans etter en ransakelse.

Christian Flemmen Johansen i Advokatfirmaet Elden mener Northug i utgangspunktet skal få en ubetinget fengselsstraff dersom han blir dømt.

– Jeg mener at farten isolert sett skal gi 30 timers samfunnsstraff. De ti grammene er 30–45 dager ubetinget fengsel. Så er spørsmålet hvilken grad han kan komme seg på et rusprogram. Han skal i utgangspunktet ha en ubetinget fengselsstraff, rundt 40 til 60 dager, anslagsvis. Hvis han får på plass på et rusbehandlingsprogram på fornuftig vis, så er det mulig det blir samfunnsstraff, sier Flemmen Johansen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.