Derfor raste danskene mot Tollefsen

De norske spillerne bare lo av hissige dansker.

SLÅSSKAMP:Det oppstod en vill slåsskamp mellom Norge og Danmark i Globen. Her går Danmarks Jannik Hansen løs på Ole-Kristian Tollefsen.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
SLÅSSKAMP:Det oppstod en vill slåsskamp mellom Norge og Danmark i Globen. Her går Danmarks Jannik Hansen løs på Ole-Kristian Tollefsen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Norge - Danmark 6-2

STOCKHOLM (Dagbladet): Allerede kvartfinaleklare Norge lekte seg med danskene da VMs gruppespill ble avsluttet med en 6-2-seier i Globen tirsdag ettermiddag.

De norske spillerne brukte litt tid på å komme i gang, men når det første målet kom seks minutter ut i andre periode, var det ingen tvil om hvem som skulle ta med seg poengene.

- Et par scoringer var det som skulle til. Da var danskene slitne, og hang ikke med lenger, sier landslagstrener Roy Johansen til Dagbladet etter kampen.

I tillegg til målene vil kampen huskes for en slåsskamp etter halvspilt andreperiode. Mats Trygg og Frans Nielsen fikk hver sin utvisning for litt gruff foran mål, men før spillerne klarte å gå mot utvisningsboksen tok det helt av.

Og sintest av alle var danskenes Jannik Hansen. Han prøvde å slåss mot alle de norske spillerne, men mest av alt ville han ta kaptein Ole Kristian Tollefsen.

Etter kampen var han ikke helt sikker på hva som vekket danskenes vrede.

DANSKENE FIKK BANK: Norge vant 6-2 mot Danmark. Det gikk hardt for seg på isen.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
DANSKENE FIKK BANK: Norge vant 6-2 mot Danmark. Det gikk hardt for seg på isen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

- De påsto at jeg hadde startet det ved å takle en av deres beste spillere, men regelboka sier det er lov til å takle i hockey, så jeg vet ikke hva de snakket om, sier Tollefsen til Dagbladet.

- Han mistet hodet
Det hele endte med at Trygg, Tollefsen og Martin Røymark måtte sette seg i utvisningsboksen. Det samme måtte to dansker, mens Hansen ble sendt rett i garderoben med matchstraff.

Roy Johansen sier de norske spillerne var forberedt på at danskene skulle prøve seg. Han var ikke bekymret for noen norske matchstraffer med påfølgende utestengelse fra kvartfinalen.

- Vi hadde snakket om at danskene kunne prøve å provosere fram noe, men jeg følte at alle hadde kalde hoder. Hansen mistet jo hodet helt.

Tollefsen var ikke kjent for å trekke seg fra en slåsskamp da han spilte i NHL, og sier lagkameratene berømmet ham for ikke å ta igjen.

- Han tok nakketak, og prøvde å kvele meg. Det er bare morsomt. Det er sånn hockey skal være. Gutta var veldig imponerte over at jeg klarte å holde meg, men man kan ikke gjøre det i en turnering. Da blir man utestengt.

I tillegg kastet Hansen seg inn i flere brytekamper, og dommerne hadde sin fulle hyre med å kontrollere den illsinte dansken. I mens sto de norske spillerne og lo av sinnataggen.

- Ja, klart vi ler av det. Det er latterlig å prøve å starte noe sånt.

Var forbannet
Tollefsen sier han kjenner Hansen litt fra tidligere oppgjør, men at de ikke har noe ugjort på isen.

SMIL: Kaptein Ole-Kristian Tollefsen.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
SMIL: Kaptein Ole-Kristian Tollefsen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

- Nei, han er jo vanligvis ikke en tøffing, men det er mange som er det på internasjonalt nivå. Der kommer dommerne mellom, sier han med et glis.

Norges kaptein sier den beste revansjen var å score to mål i det påfølgende overtallsspillet.

- Da er det litt «up yours», sier han.

Om selve kampen sier Tollefsen at de norske spillerne var forbannet etter en litt svak førsteperiode.

- Vi klarte ikke å prestere, og var ikke helt til stede. Det kunne man jo se. Når vi klarer å heve nivået så mye, sier det litt om den gruppa vi har.