Derfor roet Gerrans feltet etter Boasson Hagens krasj

- Finalen var farlig. Jeg fryktet en massevelt.

TRE GENTLEMEN: Edvald Boasson Hagens status i hovedfeltet gjorde nok sitt til at Simon Gerrans (til venstre) og Pieter Weening synes det var greit å vente på nordmannen etter at han veltet på den neste siste runden under Tour of Norway-finalen. FOTO: NTB Scanpix
TRE GENTLEMEN: Edvald Boasson Hagens status i hovedfeltet gjorde nok sitt til at Simon Gerrans (til venstre) og Pieter Weening synes det var greit å vente på nordmannen etter at han veltet på den neste siste runden under Tour of Norway-finalen. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO (procycling.no): Den samme utforkjøringen VM-rytterne fikk bryne seg på med såpeglatte forhold tilbake i 1993, var gjenstand for kritikk fra utøverne nesten 24 år senere.

Etter at Edvald Boasson Hagen gikk i bakken som andremann i hovedfeltet på den tredje av fire avsluttende runder, tok 37 år gamle Simon Gerrans (Orica-Scott) ansvar og manet kollegene om å roe ned i front.

- Jeg har ingen makt til å nøytralisere rittet, men jeg kan få ned tempoet i et minutt eller to. Det var en farlig rundløype, spesielt den siste delen inn mot avslutningen. Det var Edvalds egen skyld at han gikk ned, så jeg tror han tok litt mye risiko. Men det er ikke den rette måten å tape rittet sammenlagt på. Jeg følte det riktige var å få feltet til å roe litt ned og gi ham muligheten til å komme seg opp igjen, sier Gerrans til procycling.no.

- Ikke alle hadde gjort det i den situasjonen?

- Nei, det kan hende, men jeg synes likevel det var den rette tingen å gjøre. Selv om han slo meg i finalen i dag, synes jeg det var greit at nettopp han vant.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer