Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Derfor rømmer Campbell fra Svennis

- Jeg føler meg sviktet, sier svensken.

CAMPBELLS FØRSTE OG ENESTE KAMP: Her entrer Sol Campbell banen for Notts County for aller første gang, til kampen mot Morecambe. Få dager seinere kom han til enighet med klubben om å oppheve kontrakten - 29 dager etter at han kom. Foto: AP Photo/PA
CAMPBELLS FØRSTE OG ENESTE KAMP: Her entrer Sol Campbell banen for Notts County for aller første gang, til kampen mot Morecambe. Få dager seinere kom han til enighet med klubben om å oppheve kontrakten - 29 dager etter at han kom. Foto: AP Photo/PA Vis mer

|||(Dagbladet.no): 29 dager var alt Sol Campbell orket å være i sin nye klubb Notts County før han ba klubben rive femårskontrakten - verdt 100 millioner kroner - i stykker.

Supporterne som var uheldige nok til å trykke navnet til 35-åringen på draktene sine får nå pengene sine refundert - men noen forklaring på den snarlige exiten har de foreløpig ikke fått.

Nå får de i det minste versjonen til Campbells venn og tidligere lagkompis, Andy Cole. I sin spalte i The Independent røper veteranspissen hva som gjorde at kompisen fikk kalde føtter så fort.

Brutte løfter

Ifølge Cole var Campbell skuffet over klubbens mystiske nye eiere, som han følte prioriterte Formel 1-satsing foran Notts County, og som ikke viste tilstrekkelig vilje til å investere verken i spillere eller fasiliteter.

- Sol forlot Notts County på grunn av det han opplevde som brutte løfter. Han trodde virkelig på hele prosjektet, det gjorde han virkelig. Nå har han dratt fordi han trodde det ville bli investert raske og store penger i Meadow Lane (klubbens hjemmebane), i fasiliteter og infrastruktur, og ikke bare spillere. Det har ikke skjedd, sier Cole til Independent.

Det ble naturligvis stor oppstandelse i utgangspunktet da Campbell gikk fra Premier League til 4. divisjonsklubben, men med Sven Göran Eriksson som sportsdirektør har klubben en ambisiøs målsetting om å klatre tre divisjoner på fire år.

Klubben har ikke fått noen pangstart på denne sesongen, og er bare på 8. plass etter åtte serierunder, med 13 poeng.

Campbells eneste opptreden for klubben kom i 1-2-tapet mot Morecambe i helga, der 35-åringen leverte en kamp under pari. Ikke bare hadde han tempoproblemer med hjemmelagets kvikke spisser, han brakk også tåa til en motspiller, som ventes å være ute i lang tid.

SKAPTE STOR OPPSTANDELSE: Mange måtte gni seg i øynene da Sol Campbell signerte for 4. divisjonsklubben Notts County. Med god grunn, skulle det vise seg. Foto: AP Photo/PA
SKAPTE STOR OPPSTANDELSE: Mange måtte gni seg i øynene da Sol Campbell signerte for 4. divisjonsklubben Notts County. Med god grunn, skulle det vise seg. Foto: AP Photo/PA Vis mer

Svennis er skuffet

Det er første gang i Campbells profesjonelle karriere at han stikker fra en klubb før kontrakten har utløpt. Ifølge The Independent fullførte han kontraktstida både i Tottenham, Arsenal og Portsmouth - selv om avskjeden fra Spurs kanskje ikke ble av det hyggelige slaget.

På White Hart Lane kalles han fortsatt «Judas». Hva han blir kalt på Meadow Lane er ikke godt å si, men om fansens følelser avspeiler det Svennis føler, bør han neppe vise seg i området med det første.

- Vi hentet ham, og trodde vi skulle ha ham i lang tid. Jeg vet ikke årsakene (til at han stakk). Han likte ikke treningsbanen eller garderobene, men han visste det på forhånd, for vi viste ham rundt, sier Svennis ifølge Sky News.

Svensken legger ikke skjul på at han føler seg dårlig behandlet.

- Jeg er veldig skuffet. Ja, jeg føler meg sviktet, sier han.

SKUFFET OVER CAMPBELL: Sportsdirektør Sven-Göran Eriksson. Foto: AP Photo/Scott Heppell
SKUFFET OVER CAMPBELL: Sportsdirektør Sven-Göran Eriksson. Foto: AP Photo/Scott Heppell Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media