Derfor sa Carew nei til Norge

Misforståelser, kommunikasjonssvikt og rent surr. Her er detaljene rundt rotet som endte i Carews nei til Norge tirsdag kveld.

Torsdag 30. oktober:

Per A. Flod forfatter etter lange samtaler med John Carew et forsoningsbrev, personlig rettet til Nils Johan Semb. I brevet inviterer Carew Semb til Roma for å snakke ut om konflikten som startet med «slagene i Drammen» 8. september i år.

Fredag 31. oktober:

Per A. Flod leverer brevet personlig i resepsjonen på Norges Fotballforbund (NFF) tidlig på morgenen. Men Semb er ikke til stede på jobben, og ingen i ledelsen rundt landslaget vet om brevet før ut på ettermiddagen. Semb er da ikke tilgjengelig, og får ikke brevet i hende.

Lørdag 1. november:

Først ut på ettermiddagen får Semb lese brevet fra Flod/Carew, men han ønsker ikke å ta direkte kontakt med Carew, eller Flod. Semb gir toppfotballsjef Tore Krogstad i oppgave å håndtere saken fram til et eventuelt møte mellom ham og Carew kan finne sted.

- Dette har hele tida vært en sak mellom NFF og Carew. Det var en del prinsipielle ting om felles forståelse som måtte tas før Semb skulle trekkes inn, sier Tore Krogstad til Dagbladet.

Flod reiser til Roma, og venter på telefon fra Semb. Men Flod venter forgjeves. Og er skuffet over den manglende tilbakemeldingen fra NFF

Søndag 2. november:

Carew og Flod er sammen i Roma, og hadde i to dager ventet å høre fra Semb. På formiddagen før kampen snakker Flod og Tore Krogstad sammen for første gang. Dialogen er positiv.

Carew spiller kamp mot Reggina, scorer og uttaler seg også til norsk presse for første gang på flere uker - der han i små glimt er positiv til et comeback på landslaget.

- Jeg er i god nok form til hva som helst, sier Carew til Dagbladet, med dårlig skjult adresse til Semb.

Carew og Flod prater sammen på hotellet om hvordan de skal håndtere saken videre i dagene som kommer.

Mandag 3. november:

Flod kommer hjem fra Roma til positive oppslag om Carew. Han fortsetter samtalene med Tore Krogstad, men fortsatt er det ingen dialog mellom Flod/Carew og Semb. Semb uttaler seg positivt om at han ønsker å løse konflikten med Carew. Og Flod gjør det klart at Semb selv må reise personlig til Roma for å løse saken med Carew, men av praktiske årsaker ser akkurat det vanskelig ut.

Tirsdag 4. november:

Krogstad og Flod fortsetter diskusjonene om hvordan Carew-saken skal løses, og de blir enige om at Carew og Krogstad skal prate sammen seinere på kvelden. Selv om Carew insisterer på at han bare vil prate med Semb, går han med på å prate med Krogstad. Men etter det Dagbladet erfarer, oppstår det her en ny kommunikasjonssvikt som blir skjebnesvanger.

Flod mener han har gitt beskjed om at Carew må ringes akkurat klokka 19:00, mens Krogstad oppfatter dette som at han skal ringe etter klokka 19:00.

Semb tar ut landslagstroppen klokka 15:00. Uten John Carew. Men overrasker alle, John Carew og Flod inkludert, med å si:

- I en 4-5-1-formasjon, som det er naturlig å bruke mot Spania, framstår Tore André Flo i dag som et klart førstevalg uansett om Carew er med eller ikke.

Dette sitatet når selvsagt Carew i Roma, og blir ikke tolket som en invitt.

- Det kan virke som om de ikke vil ha med John i troppen, sier Per A. Flod.

Klokka 19:29 prøver Tore Krogstad å ringe John Carew, som han tror han har en avtale med. Men Carew svarer ikke.

Klokka 19:30 ringer Flod til Krogstad for å høre om hvordan samtalen mellom ham og Carew gikk. Men Krogstad forteller at de ikke har pratet sammen. Hvorpå Flod lover å få tak i Carew for å få ham til å ringe opp Krogstad.

Ca. klokka 23:00 snakker Carew og Flod sammen. Krogstad og Carew har ikke pratet sammen, og i denne samtalen ber Carew sin agent om å avslutte dialogen med NFF.

- John orket ikke mer styr. Han ba meg om å legge saken død, sier Flod.

Klokka 23:15 ringer Flod til Krogstad og informerer ham om Carews beslutning.

Onsdag 5. november:

NFF legger ballen død, sier for n'te gang at de er ferdige med Carew-saken. Og partene diskuterer videre i mediene hvem som har skylda for at dialogen som startet forrige torsdag strandet.

- Jeg er skuffa over at dialogen ikke førte fram. Den var nemlig veldig god en stund, sier Tore Krogstad, som avviser at de la fram en rekke krav om at Carew måtte strekke hendene i været og beklage en rekke ting.

- Det er ikke framsatt slike eksplisitte krav, sier Krogstad.

Flod står på sitt, og mener NFF ikke var villige nok til å komme Carew i møte.

- Dette er bare trist, sier Flod til Dagbladet.

UTILGJENGELIG FOR DE FLESTE: John Carew har ført mesteparten av den lille dialogen han har hatt med omverdenen de siste ukene via SMS, fra hotellet.