Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Derfor sa Hushovd nei til Armstrong i 1999

Fikk flere tilbud av doplaget US Postal.

VAR KOMPISER: Men Thor Hushovd har kuttet kontakten etter det som har kommet fram de siste ukene og månedene. Her er de to sammen på scenen i Folketeateret i Oslo i 2009, under foredraget "The Lance Armstrong Story". 
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX .
VAR KOMPISER: Men Thor Hushovd har kuttet kontakten etter det som har kommet fram de siste ukene og månedene. Her er de to sammen på scenen i Folketeateret i Oslo i 2009, under foredraget "The Lance Armstrong Story". Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX . Vis mer

(Dagbladet): Thor Hushovd og Lance Armstrong har vært gode venner opp gjennom årene, men alt endret seg da USADA publiserte sine bevis mot den gamle Tour de France-kongen.

- Jeg ringer ikke for å støtte ham. Jeg hadde ikke trodd dette om ham. Jeg valgte å stole på ham, sa en sjokkert og trist Hushovd til TV 2.

Nå røper han at han ved oppstarten av sin proffkarriere fikk flere tilbud av Armstrong personlig om å slutte seg til US Postal - et lag der den ene rytteren etter den andre har stått fram som dopere. Den første henvendelsen kom det året amerikaneren vant Tour de France for første gang - i 1999.

- Jeg fikk flere tilbud av US Postal. Jeg ble blant annet spurt av Lance direkte, sier Thor Hushovd til Agderposten.

Steffen Kjærgaard er den foreløpig siste US Postal-rytteren som har valgt legge kortene på bordet. Sportssjefen i Norges Cycleforbund avslørte i går at han har løyet om sin dopingbruk i 15 år.

VILLE HA HUSHOVD PÅ DOPLAGET: Men magefølelsen til Hushovd sa nei, og det samme gjorde trener Atle Kvålsvoll. 
Foto: Heiko Junge / Scanpix
VILLE HA HUSHOVD PÅ DOPLAGET: Men magefølelsen til Hushovd sa nei, og det samme gjorde trener Atle Kvålsvoll. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer

Hushovd valgte å takke nei til tilbudet fra Armstrong - som må sies å være et lykkelig valg. Noe av grunnen var at trener Atle Kvålsvoll var skeptisk.

- Jeg takket nei av magefølelse av hva som var et riktig valg, samt at Atle Kvålsvoll anbefalte meg å gå til Crédit Agricole. Det var et veldig riktig valg. Jeg er kjempeglad for at jeg ikke gikk til US Postal. Hadde jeg syklet der, hadde jeg ikke hatt noen troverdighet, sier Hushovd til avisa.

Han føler likevel at de siste dopingskandalene, med Armstrong og Kjærgaard i spissen, har skadet hans egen troverdighet også.

- Jeg føler meg selvfølgelig mistenkeliggjort. Når folk rundt deg hele tiden blir tatt, og nå attpåtil en nordmann. Jeg har hele tiden hatt den tankegangen om at nordmenn ikke har gjort noe. Folk har lov å sette spørsmålstegn, men jeg vet hva jeg har gjort uten å ta snarveier, og det er jeg veldig stolt av. Samtidig vet jeg at de ordene ikke betyr noe nå. Vi har sett igjen og igjen at folk har løyet helt til de sprekker, sa Hushovd til Fædrelandsvennen i går.