SATSER: Skiløperen Kristin Størmer Steira under trening på Isbreen i Val Senales i Italia tirsdag. Hun hadde egentlig tenkt seg til å gi seg etter den forrige sesongen. 
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
SATSER: Skiløperen Kristin Størmer Steira under trening på Isbreen i Val Senales i Italia tirsdag. Hun hadde egentlig tenkt seg til å gi seg etter den forrige sesongen. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

Derfor satser Størmer Steira mot Sotsji-OL

Hadde egentlig tenkt til å gi seg.

Kristin Størmer Steira lot følelsene styre valget, og derfor fortsetter hun etter all sannsynlighet til over OL i Sotsji.

- Jeg hadde egentlig bestemt meg for at fjorårets skulle bli den siste sesongen min på dette nivået, men så brakk jeg beinet. Skaden dro ut i tid, og da sesongen var over følte jeg vel ikke at jeg hadde fått vist meg fra min beste side, i alle fall ikke i VM.

- Det gjorde at jeg gikk noen runder med meg selv i vår, men jeg var vel egentlig aldri i tvil om hva jeg skulle gjøre. Jeg er altfor glad i dette miljøet. Jeg liker å konkurrere, og jeg trives fantastisk bra sammen med de andre jentene. Derfor bestemte jeg meg for å fortsette, sier Kristin Størmer Steira til NTB.

- Jeg vil vel si at sesongforberedelsene mine har vært veldig bra til nå. Det er blitt mye skigåing, og jeg har vel stort sett fått gjort det jeg har planlagt. En liten forkjølelse plaget meg litt for en måneds tid siden, men det er ikke noe å snakke om, sier hun.

Variert trening Steira sier at hun har lagt om treningen litt fra tidligere år. Treningen er blitt en del mer variert.

- Jeg er veldig opptatt av å bygge opp kapasiteten min igjen, for jeg mistet mye i fjor. For å få til det må jeg variere mye mer, noe som betyr at jeg løper en dag, sykler neste dag og går på rulleski den tredje dagen. Det gjør jeg for å være på den sikre siden. Jeg kan ikke ta sjansen på å kjøre økter som er helt like to dager etter hverandre, forklarer hun.

På grunn av beinbrudd og et langt skadeopphold ble sesongen hennes i fjor heller svak, men motivasjonen mistet hun ikke.

- Nei, motivasjonen har jeg hatt hele tiden. Jeg synes heller ikke at jeg kunne la 2011-sesongen være avslutningen min. Nå tenker jeg fram til VM i 2013. Det kommer et år før OL i Sotsji, så dersom resultatene blir brukbare, ser jeg vel for meg at jeg kommer til å gå i OL, men jeg må ha noe der å gjøre. Det blir ikke aktuelt å satse på OL bare for å gå, sier hun bestemt.

Enkeltetapper - I og med at det ikke er noe mesterskap å gå inn for kommende sesong, kommer jeg til å plukke ut enkelte renn jeg vil satse litt ekstra på. Dessuten blir Tour de Ski et stort mål, og der kommer jeg også til å satse på enkeltetapper, forteller Steira.

- Hvilke renn blir viktigst for deg?

- Det første jeg satser litt ekstra på blir verdenscupen på Beitostølen. Det er det første alvorlige rennet i sesongen, og det går på hjemmebane. Etter det satser jeg nok litt ekstra på 15 kilometeren i Davos andre helgen i desember, for det rennet går som enkeltstart og passer meg bra, forteller hun.

Når det gjelder Tour de Ski som starter i romjulen, kan ikke Kristin Størmer Steira være med i kampen om totalseieren, for til det er hun altfor dårlig i sprint, men på de lange etappene kan hun bite godt fra seg, og derfor velger hun ut noen enkelte etapper. Det blir nok de lengste etappene, for det er på stayerdistansene hun har sin force.

(NTB)