Kvinnebølge i fotballverdenen:

Derfor satser toppklubbene på kvinnene

Norsk fotball kjenner presset. Brann har begynt å lukte på tanken om et kvinnelag, og mer penger dyttes inn i produktet «kvinnefotball».

NIVÅ: Engelske toppklubber på balløya har tatt grep og gjort den kvinnelige versjonen av Premier League konkurransedyktig internasjonalt. Klubbene Manchester United Women og Chelsea Women nyter godt av statusen fra herrene. Foto: Shutterstock
NIVÅ: Engelske toppklubber på balløya har tatt grep og gjort den kvinnelige versjonen av Premier League konkurransedyktig internasjonalt. Klubbene Manchester United Women og Chelsea Women nyter godt av statusen fra herrene. Foto: Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ULLEVAAL (Dagbladet): - Det går et tog rundt kvinnefotballen i Europa nå, vi må henge på, sier fotballpresident Terje Svendsen til Dagbladet.

Viking, Strømsgodset og Aalesund har allerede meldt seg på - og starter kvinnelag fra 2020.

Nå er Rosenborg også på ballen, til tross for at klubben bare for ett år siden sa det ikke lå i kortene.

- Vi hadde aldri intensjoner om å starte vårt eget kvinnelag i respekt for Ørn, sier styreleder Ivar Koteng til Dagbladet.

Nå slår klubbene seg sammen og planen er at Trondheims Ørn blir Rosenborg fra neste sesong.

Ser vi til Europa, har toppklubbene tatt grep. Manchester United, AC Milan og Real Madrid er nyetablerte i øverste divisjon i respektive land - og har derfor blitt med i utviklingen som skjer i internasjonal kvinnefotball.

Svenske Malmö henger seg også på og starter kvinnelag fra neste sesong. Laget starter i fjerde divisjon, men har planer om å jobbe seg opp til å bli et topplag i Damallsvenskan.

Årsaken? Samfunnspresset. Frykten er for stor for å ikke henge med på det internasjonale markedet, skal vi tro Terje Svendsen, president i Norges Fotballforbund.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.