Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Derfor sidestilles Arvesen med Hushovd av «kreftene i vest»

«Sykkel-kreftene i vest» besvarer Kaggestads kritikk - og holder fast ved at Kurt Asle Arvesen bør sidestilles med Thor Hushovd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Sykkellaget Team Sparebanken Vests leder, Per-Ivar Bøe begynner å le da han tar telefonen. Han har åpenbart fått med seg Johan Kaggestads kritikk av det han mener er en smålig debatt.

Ifølge Kaggestad holder «sterke sykkelkrefter i vest» hardnakket fast ved at Kurt Asle Arvesen er Norges beste sykkelrytter - tross Thor Hushovds triumf i Tour de France.


Per-Ivar Bøe føler seg åpenbart truffet av kritikken.

- Jeg tror dette stammer fra mine tidligere uttalelser om at Hushovd burde ha stilt opp i NM. Kurt Asle Arvesen stilte til start, og gjorde dermed en innsats for norsk sykkelsport. Det var det jeg mente med da jeg sa at han er «den største norske syklisten», sier Bøe til Dagbladet.no.

Ifølge nettstedet Sykkelekspressen sendte Bøe en sint tekstmelding til Hushovd da han bestemte seg for å droppe NM.

- Stor respekt for Hushovd
I dag er han svært opptatt av å understreke at han og de andre kreftene i vest, har stor respekt for Crédit Agricole-rytteren.


- Hushovd er en kjempekar og Norges største sykkel-ikon. Prestasjonen hans på Champs-Elysées er som tatt ut av læreboka, skryter Bøe.

Når han likevel nekter å anerkjenne Hushovd som Norges soleklart beste syklist, begrunner han det delvis med klubbfølelse.

HVEM ER BEST? Det er umulig å avgjøre, mener Team Sparebanken Vests leder Per-Ivar Bøe, som fastholder at Kurt Asle Arvesen (t.h.) er på samme nivå som Thor Hushovd. Her er de to sykkel-essene sammen under NM i fjor. Den gangen endte det med krangel, men Per-Ivar Bøe understreker at Thor Hushovd nyter stor respekt i Team Sparebanken Vest-miljøet. Foto: PÅL TERJE STØTVIG/SCANPIX
HVEM ER BEST? Det er umulig å avgjøre, mener Team Sparebanken Vests leder Per-Ivar Bøe, som fastholder at Kurt Asle Arvesen (t.h.) er på samme nivå som Thor Hushovd. Her er de to sykkel-essene sammen under NM i fjor. Den gangen endte det med krangel, men Per-Ivar Bøe understreker at Thor Hushovd nyter stor respekt i Team Sparebanken Vest-miljøet. Foto: PÅL TERJE STØTVIG/SCANPIX Vis mer

Samtidig skjønner han ikke helt Johan Kaggestads kritikk, sjøl om han ikke går så langt som nettstedet Sykkelekspressen. Her omtales debatten under tittelen «Kaggestad har åpnet brødboksen igjen» 

- Kaggestad har gjort mye for å profilere sykkelsporten, men jeg vet ikke hvorfor han sier det han sa i går. Jeg tviler på at han ser det så svart/hvitt som det virker, sier Bøe.

- Umulig å sammenligne
Med svart/hvitt mener han måten å vurdere Hushovd og Arvesen opp mot hverandre.


- De to er forskjellige ryttere på to forskjellige lag som satser på to forskjellige måter. Dermed blir det helt umulig å avgjøre hvem som er best, mener han.

Hvis noen likevel vil forsøke å sette de to rytterne opp mot hverandre, trekker ham fram følgende årsaker til at Arvesen bør sidestilles med Hushovd:

•- Arvesen representerer et bedre lag (CSC), og det var også derfor han ikke kom med i Tour de France. Samtidig skal det sies at Hushovd kan skifte til et hvilket som helst annet lag, hvis han vil.

•- Hushovd er en utpreget spurter, og for å sammenligne med fotball: Det er som regel angriperne, som setter ballen i mål, som får mest oppmerksomhet.

- Hushovd kunne vært bedre

image: Derfor sidestilles Arvesen med Hushovd av «kreftene i vest»

Sjøl om han har forståelse Hushovds valg om å satse på mest på spurter, mener Bøe at Grimstad-gutten kunne nådd enda lenger hvis han satset på flere områder.

- Jeg mener Hushovds potensial er enda større, sier Bøe.


- Så Hushovd kunne ha vunnet Tour de France hvis han hadde satset annerledes?

- Det er kanskje å ta litt i. Men han kunne i hvert fall ha blandet seg inn i toppen i flere av klassikerne, mener Bøe, nå også kjent som en av de sterke sykkelkreftene i vest.

•Si din mening: Er det mulig å si hvem som er den beste syklisten av Kurt Asle Arvesen og Thor Hushovd?

KRITISK: TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad slaktet i går det han mente var en smålig debatt av sterke sykkelkrefter på Vestlandet. Team Sparebanken Vests leder Per-Ivar Bøe føler seg truffet av kritikken og skjønner opprinnelsen til den, men forstår den ikke helt.