Derfor sier de nei: - Går ikke

Tyske klubber er ikke med i prosjekt «Super League».

IKKE MED: Bayern München (her representert ved Robert Lewandowski) og Borussia Dortmund (representert ved Erling Braut Haaland). Foto: ANDREAS GEBERT / POOL / AFP / NTB
IKKE MED: Bayern München (her representert ved Robert Lewandowski) og Borussia Dortmund (representert ved Erling Braut Haaland). Foto: ANDREAS GEBERT / POOL / AFP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Da pressemeldingen kom med oversikten over de 12 storklubbene, som etter planen skal være med å danne en europeisk superliga (20 lag på sikt - med fem plasser hvor lag rykker opp/ned), var ikke de tyske storklubbene Bayern München eller Borussia Dortmund blant dem.

Det vil bli lansert ytterligere tre klubber som skal danne de 15 «faste» klubbene i ligaen - som etter planen skal spilles i tillegg til hjemlig liga - men foreløpig er verken tyske eller franske klubber med.

Borussia Dortmund-toppen Hans-Joachim Watzke har mandag kommet med en pressemelding, der han forteller at klubben ikke blir en del av Super League.

- Begge de tyske klubber som er representert i ECA-styret, Bayern München og Borussia Dortmund, er 100 enige om dette, hevder Watzke.

Dortmund skal i likhet med Bayern München i stedet fokusere på reformen av Champions League - som nylig har blitt lansert. RB Leipzig er heller ikke interessert i å delta i noe superliga, melder klubben.

- Går ikke

Journalisten Asbjørn Slettemark (46) bor i Berlin og driver blant annet en norsk podkast om tysk fotball: Dritte Halbzeit. Han gir et innblikk i hvorfor tyske klubber styrer unna det prestisjefylte prosjektet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer