Derfor sier spillerne NEI

Forhandlingene mellom NFF og fotballproffene har pågått i over et halvt år uten at partene har blitt enige. Stridstema: 400 mill. kroner.

I forbindelse med oppkjøringen til EM 2000, la NFF en ny avtale på bordet for landslagsspillerne. Avtalenavn: «Team Norway».

Den ble godkjent av landslagets spillerutvalg, og innebar at utenlandsproffene kunne skrive under egne avtaler i Norge dersom de ikke konkurrerte med NFFs.

Men allerede under EM signaliserer blant annet Ole Gunnar Solskjær at han ikke vil skrive under. Flere fulgte etter.

De aller fleste spillerne signerte etter tur kontrakten da de igjen møttes til VM-kvalikkampene i høst. Men flere av utenlandsproffene murrer over innholdet - som de synes legger begrensninger for egne kontrakter.

En ny versjon av kontrakten ble lagt fram i desember. Ifølge NFF inneholdt den enda flere muligheter for enkeltspillerne til å inngå egne kontrakter.

22 spillere har underskrevet ved inngangen til desember. Fem mangler.

Før jul fikk de siste spillerne et ultimatium fra forbundsledelsen: Skriv under eller forsvinn.

Disse fem venter likevel med å signere: Ole Gunnar Solskjær, Steffen Iversen, Ronny Johnsen, Eirik Bakke og Tore André Flo.

De tre førstnevnte sier i dag nei til avtalen, Bakke og Flo har ikke bestemt seg.

Dermed er det norske landslaget tre toppspillere fattigere - og noen kroner rikere. Team Norway-avtalen går over fire år, og innbringer 400 mill. kroner i NFFs kasse. Spillernes del: 15 mill.

- Vi måtte ha en avklaring. Dette har holdt på i mange måneder. Det har blitt trukket for mye ut, sier NFF-president Per Ravn Omdal til Dagbladet.no.

  • Dagbladet.no kom ikke i kontakt med spillernes rådgiver, Jim Solbakken, i ettermiddag.