Derfor sikler Brann på Lyns spiss-juvel

Utliknet da Lyn snudde til seier mot Godset.

(Dagbladet.no): FC Lyn Oslo - Strømsgodset 3-2

Avslaget på Branns 15-millionersbud på Odion Ighalo fikk avtroppende sponsor Atle Brynestads til å se rødt.

Han mente at det var formye penger å takke nei til for en talentfull spiller som ennå ikke spiller fast i Tippeligaen og for en klubb som sliter med store gjeldsproblemer. På tross av den akutte gjeldssituasjonen har Lyns styre valgt å holde på sin unge spiss-stjerne i håp om å få større gevinst.

Lenge virket det som om Brynestad kunne ha rett.


Lite effektive Lyn

Med Espen Hoff ute med karantene, startet Odion Ighalo på topp sammen sprintsterke Kim Holmen. Anført av den unge nigerianske spissen førte Lyn store deler av kampen på den våte Ullevålsmatta.

Oslo-laget skapte et tosifret antall sjanser. Samtidig fikk de en leksjon av Godset av hvordan man omsatte dem i mål. Drammenserne hadde to sjanser og scoret to mål i første omgangen, mot Lyns ene. Lenge virket som om det skulle holde for gjestene.

Men med en nydelig volley-scoring ti minutter før slutt viste Odion Ighalo hvorfor Lyn verdsetter ham til mer enn budet fra Bergen.

SNUDDE TIL SEIER: Lyn lå lenge under, men med diego Gustavinhos straffescoring på overtid ble tre poeng på Ullevaal. Foto: Terje Bendiksby/Scanpix
SNUDDE TIL SEIER: Lyn lå lenge under, men med diego Gustavinhos straffescoring på overtid ble tre poeng på Ullevaal. Foto: Terje Bendiksby/Scanpix Vis mer

2-2 og Lyn var tilbake i kampen.

- Lyn er veldig fornøyd med Ighalo. Du må huske at han bare er 19 år. Ikke mange på den alderen som klarer å prestere sånn som ham. Særlig med det medeipresset som har vært rundt ham de siste dagene, sier Torgeir Bjarmann til Dagbladet.no.

Og skryten stopper ikke der.

- Igahlo har en strålende innstilling og klager ikke over å sitte på benken. Da de andre spillerne tok treningsfri 15 november, ble Odion igjen på Olympiatoppen for å trene.

Fire minutter på overtid fikk Lyn straffespark. Innbytter Gustavinho satte ballen sikkert i mål, og Oslo-laget sikret seg alle tre poengene i en kamp de så ut til at de aldri kunne vinne.

Dødelig effektive

I første omgang var det bare et lag på Ullevål stadion, men det laget ledet ikke til pause.

Foran et glissent hjemmepublikum hadde Lyn føringen, og skapte mange store sjanser, samtidig som Godset var dødelig effektive.

Derfor sikler Brann på Lyns spiss-juvel

I det 11. minutt fikk Steffen Nystrøm stå totalt umarket, og hadde en enkel jobb med å sette inn det lave innlegget fra seks meter bak en sjanseløs Gustafsson.

Lyn klarte ikke å finne ut av Strømsgodsets kompakte forsvar, og spilte seg til mange muligheter, uten å overliste Espen Johnsen.

Etter et massivt press fikk endelig Oslo-laget utligningen de jaktet på. I det 33. minutt steg forsvarspilleren Indridi Sigurdsson opp og stanget inn en høyst fortjent utligning.

4 minutter etterpå var Nystrøm igjen på farten, forserte nedover kanten og fikk lagt inn til David Nielsen som headet ballen nydelig i krysset. To mål på to målsjanser, og Godset hadde demonstrert


Kanongod Johnsen

Andreomgangen hadde noenlunde det samme kampbildet som det første - Lyn presset på for utligning.

Kampen gikk ned i et tempo som passet gjestene fra Drammen - som så ut til å stjele med seg alle tre poengene.

Johnsen viste gammel landslagsklasse og stoppet alt av farligheter fra et Lyn-lag som etterhvert ble tunge i beina.

Snudde kampen

I motsetning til Hoff, som var ute med karantene, klarte ikke det nigerianske balltalentet å skissere raske angrep, og var for kjælen med ballen til å utnytte sin egen eller makkerens hurtighet.

Overstegsfintene ble for forutsigbare og han ga et inntrykk av å være uferdig.

Men i det 82 minutt viste han nettopp hvorfor bergenserne er villig til å bla opp millionene. Tverrvendt mot målet smalt han ballen inn på hel volley, og snudde kampen for hjemmelaget.

Fire minutter på overtid fikk Lyn straffespark etter at Andersen holdt inne i feltet.

Innbytter Gustavinho sendte Lyn til himmels og inn i medaljestriden.

- I dag var det ett lag på banen og det var Lyn, sier Henning Berg til Dagbladet.no etter kampen.

Sett børs på spillerne under!