Derfor skal du aldri, aldri ta på Zlatan

«Dødsblikket» som går verden rundt.

(Dagbladet): Er det noe du tydeligvis bare ikke gjør på en fotballbane, så er det å ta på Zlatan Ibrahimovic (32). Det fikk spiller Rubin Okotie erfare mandag, da Sverige spilte 1-1 i kvalifiseringskampen mot Østerrike.

Da Okotie skulle markere Zlatan i forkant av en corner, kom han nemlig til skade for å smådytte den svenske fotballgiganten på armen og i midja. Reaksjonen til Zlatan går nå som ild i tørt gress på nettet og i sosiale medier.

I stedet for å dytte tilbake, finner nemlig Paris Saint Germain-proffen fram sitt mest intense «dødsblikk» (se video øverst i saken).

- Du kan se på Zlatan score. Du kan lytte til Zlatans kloke ord. Du kan beundre Zlatans maskuline og intrikate tatoveringer, også. Men du kan bare ikke ta på Zlatan, skriver nettstedet Bleacher Report, som er en av mange som omtaler episoden.

Blikket var imidlertid ikke det eneste Zlatan serverte i mandagens kvalikkamp. Halveis ut i førsteomgang ville hjemmelaget ha Sveriges superspiss Zlatan utvist, etter at albuen hans traff målscorer Alaba i ansiktet.

Akkurat hvorfor albuen traff Alaba midt i ansiktet, har Zlatan imidlertid en veldig god grunn for.

- Han er 1,50, 1,60 høy. Selvfølgelig treffes han av albuen min, men jeg tror dommeren har kontroll på situasjonen. Men jeg burde bli utestengt i 40 kamper, sa Zlatan til Expressen i går.

ALBUE: Østerrikerne mener Zlatan Ibrahimovic burde blitt utvist for denne albuen som traff Daniel Alaba i ansiktet. Skjermdump: Max
ALBUE: Østerrikerne mener Zlatan Ibrahimovic burde blitt utvist for denne albuen som traff Daniel Alaba i ansiktet. Skjermdump: Max Vis mer