Nils Johan Semb ferdig som sportssjef for herrelandslaget

Derfor skal han ikke erstattes

Lise Klaveness er sikker på at rollen Nils Johan Semb selv mente var blitt for smal, ikke trenger å fylles nå som Semb går over i rollen som seniorrådgiver.

ERSTATTES IKKE: Nils Johan Semb forlater stillingen som sportssjef for herrelandslaget denne uka. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
ERSTATTES IKKE: Nils Johan Semb forlater stillingen som sportssjef for herrelandslaget denne uka. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I høst ble det klart at mannen som ansatte Lars Lagerbäck som landslagssjef i 2017, Nils Johan Semb, fratrer rollen som sportssjef for A-landslaget, en rolle han har hatt siden han forlot stillinga som toppfotballsjef tidligere i 2018.

DIREKTØR FOR ELITEAVDELINGEN: Lise Klaveness. Foto: NTB/Scanpix
DIREKTØR FOR ELITEAVDELINGEN: Lise Klaveness. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

Semb uttalte selv at rollen han hadde vært nå var blitt for smal, og at han ville frigjøre tid til andre ting. Fra og med fredag er han over i en 40 prosent stilling, hvor han primært skal jobbe inn mot aldersbestemte landslag og topptrenerutdanningen i NFFs eliteavdeling.

Direktør for eliteavdelinga i NFF, Lise Klaveness, sier til Dagbladet at det nå ikke er aktuelt å erstatte Semb i den samme rollen. Klaveness understreker at grunnen til dette er at de ser seg tilfredse med tingenes tilstand rundt A-landslaget for øyeblikket.

- Sportssjefstillingen i forbindelse med herrenes A-landslag skal ikke erstattes, da Lars Lagerbäck og hans team nå er ganske selvgående, sier Klaveness til Dagbladet.

- Vurderingen er at oppgavene som lå til sportssjefstillingen kan ivaretas av støtteapparatet og ressurser i eliteavdelingen, sier hun videre om saken.

JOBBET TETT: Nils Johan Semb fikk æren for ansettelsen av Lars Lagerbäck i 2017. Sembs rolle rundt landslaget gikk fra å være toppfotballsjef til sportssjef for A-landslaget i 2018. Nå skal han over i en seniorrådiger-rolle i eliteavdelingen i NFF. Foto: NTB/Scanpix
JOBBET TETT: Nils Johan Semb fikk æren for ansettelsen av Lars Lagerbäck i 2017. Sembs rolle rundt landslaget gikk fra å være toppfotballsjef til sportssjef for A-landslaget i 2018. Nå skal han over i en seniorrådiger-rolle i eliteavdelingen i NFF. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

Blir seniorrådgiver

2018 ble et jubelår for norsk toppfotball, med seier i Nations League-gruppa med en seiersprosent på 80 for landslagsherrene, gode resultater for damelandslaget, samt flere imponerende prestasjoner og resultater på aldersbestemte landslag.

Det er dette Semb nå skal jobbe mer med.

- Nils Johan kommer til å tiltre en 40 prosent stilling som seniorrådgiver i avdelingen jeg leder, Eliteavdelingen, fra og med 1. mars. Her skal han bidra i arbeidet med alle våre landslag, toppklubbutvikling og topptrenerutdannelsen, sier Klaveness om Sembs nye rolle.

Selv sa han dette om sin nye rolle da nyheten kom fredag i forrige uke:

- Jeg ønsker å frigjøre tid til å gjøre andre ting etter mange år med stor reise- og pendlevirksomhet. Nå har Lars etablert og satt sitt støtteapparat og rutiner, og kjernen i en spillergruppe han satser på er på plass.

- Dermed er rollen som sportssjef smalere, og jeg mener det er riktig å bruke min tid og ressurser på andre oppgaver, sa Nils Johan Semb selv til NFFs offisielle hjemmeside.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer