Derfor skrifter Lance og co. hos Oprah

- Hun er den perfekte å gå til for å avsløre noe smertefullt.

SNAKKET I NATT: Det knyttes store forventninger til Oprah Winfreys intervju med Lance Armstrong. Opptakene ble gjort i natt, og lekkasjene vil fylle spalter helt til resultatet sendes natt til fredag. Foto: SCANPIX/AP
SNAKKET I NATT: Det knyttes store forventninger til Oprah Winfreys intervju med Lance Armstrong. Opptakene ble gjort i natt, og lekkasjene vil fylle spalter helt til resultatet sendes natt til fredag. Foto: SCANPIX/AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet) I natt norsk tid møtte Lance Armstrong Oprah Winfrey på et hotell Austin, Texas.

Innsatsen var høy før det mye omtalte intervjuet: Innrømmelser om doping kan føre til en rekke søksmål, ytterligere tap av ansikt, og i verste fall en siktelse for falsk vitnemål og fengselsstraff.

Likevel er det nå på det nærmeste klart Armstrong fortalte om dopingjuks i samtalen med den amerikanske tv-dronningen, som sendes natt til fredag.

New York Times hadde allerede varslet delvise tilståelser. Washington Post skrev i går at sykkelstjernen allerede har kontaktet nøkkelpersoner innen sykkelmiljøet, for å unnskylde seg, og for å forberede dem på hva som kommer.

I natt kom bekreftelsen: En kilde forteller det amerikanske nyhetsbyrået AP at sykkellegenden Lance Armstrong innrømmet bruk av prestasjonsfremmede midler i Tour de France.

Hvorfor?

Gråtende Jones Oprah Winfrey har blitt eksperten på bekjennelses-tv, på å få USAs største falne stjerner til å be om tilgivelse i beste sendetid. Også idrettsstjernene stiller:

Da Marion Jones slapp ut etter sin seks måneder lange fengselsstraff for å ha løyet til myndighetene, det samme Lance Armstrong risikerer å bli straffeforfulgt for, var det sofaen til Winfrey hun valgte for tårene sine.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer