Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Derfor slår Eldar seg i brystet før han starter i dag

Bruker smerten til å psyke seg opp.

SISTE SJANSE: I dag er Eldar Rønnings siste sjanse til å få med seg et individuelt OL-gull. 
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
SISTE SJANSE: I dag er Eldar Rønnings siste sjanse til å få med seg et individuelt OL-gull. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): Eldar Rønning OL-debuterer på 15-kilometeren i Sotsji i dag. Klassiskspesialisten har ladet opp til dette ene løpet i hele år, det vil si, han har blinket seg ut dette løpet helt siden forrige OL i vancouver for fire år siden.

Og for Eldar er det alfa og omega å lykkes i dag.

Går det bra får han gå åpningsdistansen på stafetten søndag og gjør seg samtidig aktuell for den klassiske lagsprinten uka etter. Går det dårlig reiser han rett hjem.

- Det kribler i beina nå, sa Rønning til Dagbladet på det famøse pressemøte før distansen for to dager siden.

Maksimalt løp
Da forlot Eldar pressekonferansen i protest mot Northug-spørsmålene. I dag går han for gull.

- Jeg er fornøyd med løpet om jeg får til et maksimalt løp. Blir det ikke medalje da kan jeg i hvert fall si at jeg ikke kunne gjort noe annerledes, sa Rønning.

En av de faste ritualene Eldar har, er å slå seg hardt i brystet like før han går ut. Hver eneste gang han står på startstreken slår han seg midt i brystet. Den lille smerten tenner ham ekstra når han skal ut og gå i kjelleren, som de kaller det på langrennsk.

- Jeg får passe på litt før start nå så jeg ikke slår for hardt, ler Rønning på spørsmål om han kanskje bør droppe å ta ut energien i eget bryst før årets viktigste løp.

Ekstra spent
For at Eldar er ekstra spent er ingen hemmelighet. De to gangene før i år han har ladet opp for å gå fort, gikk det skeis.

Først under verdenscupen på Lillehammer, så under NM samme sted.

- Blir du bekymret for at det ikke har gått veien når du har ladet opp for å vinne?

- Nei, på NM gikk jeg med sykdom i kroppen også, så nå tror jeg at jeg har full kontroll på det. Men spent er jeg, såpass ærlig skal jeg være.

Rønning går ut med startnummer 33. Det er like før seedet gruppe, så alle de beste har Eldars tider å gå på. I tillegg går Johan Olsson og Dario Cologna på startnummerne rett bak Eldar.

Det kan gjøre det fristende å kline til fra start, men starter man for hardt i høyden ødelegger man løpet omtrent før det kommer i gang.

Derfor er Eldars slagplan helt motsatt.

- Ja, jeg har funnet en fart på trening her som jeg skal prøve å finne på vei ut i rennet også. Planen er å åpne kontrollert og så øke på inn mot mål. Utfordringen kan bli å holde nok igjen i starten, sier Rønning til Dagbladet.

Hele Norges coronakart