SLET: Edvald Boasson Hagen fikk en tøff start på Tour of Qatar, men viste etter hvert at formen ikke var dårlig som den virket. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
SLET: Edvald Boasson Hagen fikk en tøff start på Tour of Qatar, men viste etter hvert at formen ikke var dårlig som den virket. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)Vis mer

Derfor slet Edvald i Qatar

- Var ikke så rå som jeg burde.

(procycling.no): Edvald Boasson Hagen var ikke i nærheten av suksess i starten av Tour of Qatar.

Nordmannen slet nemlig voldsomt i sidevinden som preget de første etappene i rittet. Mens Alexander Kristoff og Sven Erik Bystrøm ofte lå i front av feltet, slet Boasson Hagen lengre bak.

- Det har vært noen veldig harde dager med mye sidevind, sier Boasson Hagen til procycling.no.

- Det har gått for fullt fra start og vært en vill kamp allerede fra kilometer null.

Les også: Kristoffs trener forklarer pangstarten

Tempoen på dag tre lyste opp en ellers svak start på rittet. Der viste nemlig 27-åringen at det ikke var beina, men noe helt annen som var skyld i den trege starten på etapperittet.

- Er det posisjoneringen eller beina som var skyld i de dårlige resultatene i starten av rittet?

- Posisjoneringen, tror jeg. Jeg følte meg bra på tempoen og kjørte bedre enn de fleste der, så jeg er ikke ute av form. Men jeg har ikke vært så rå i posisjoneringen som jeg burde vært.

Etter tempoen kom MTN-Qhubeka-rytteren bedre inn i rittet, men klarte fortsatt ikke å prege rittet Alexander Kristoff herjet i.

Les også: Edvald med sterk tempo

På den siste etappen kjørte han sågar opptrekk for Youcef Reguigui, som endte på en oppløftende femteplass. Det ble en opptur for MTN, som ellers hadde et relativt begredelig Tour of Qatar. Det til tross for at de kom med et meget spurtkraftig lag.

Theo Bos, Boasson Hagen, Reguigui, Gerald Ciolek og Kristian Sbaragli er alle habile spurtere. Med fem så gode spurtere på samme lag, kunne man forvente at det ble litt anspent innad i laget. Det var imidlertid ikke tilfelle.

- Det har ikke vært det, og jeg følger vi fungerer greit som en gruppe. Det begynte ikke så bra i ritt, men jeg føler vi samarbeider bedre nå.

Med et relativt anonymt Tour of Qatar bak seg, tenker Boasson Hagen nå fremover.

Allerede på tirsdag neste uke starter han i Oman. Da håper han å gjøre det bedre enn denne uken.

- Jeg ser frem til Oman. Det er ikke like mye vind der som her. Det blir litt mindre tilfeldigheter, så jeg håper på bedre resultater der.

- Det passer deg bedre?

- Ja, jeg tror det. Jeg har ikke studert etappene ennå, men jeg har en bedre følelse for det rittet. Jeg håper jeg kan få til noe der, avslutter nordmannen.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!