Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Derfor smalt det i Sverige-garderoben

Zlatan skal ha vært fredsmekler.

BREMEN (Dagbladet.no): På mandagens pressekonferanse i Bremen bekreftet Fredrik Ljungberg at han og Olaf Mellberg hadde kranglet i garderoben etter Trinidad-kampen.

Men han avviste etter beste evne at krangelen hadde blitt fysisk - og ville heller ikke gå i detalj på hva som ble sagt.

- Akkurat hva som ble sagt vil jeg ikke si. Men jeg hører det går rykter om fysisk håndgemeng, og det var det absolutt ikke, sa Ljungberg - som for øvrig virket leken og i strålende humør på dagens trening.

Blandet seg inn

Mandag formiddag avslørte imidlertid fotballbloggen baraben.com ord for ord hva som faktisk skjedde. Bloggen - som ifølge Expressen og Aftonbladet er både seriøs og har god innsikt i svensk fotball - hevder å ha en kilde, eller muldvarp om du vil, i garderoben.

Marcus Allbäck, Tobias Linderoth og Zlatan Ibrahimovic blir også trukket inn i krangelen.

Mellberg skal ha kommet inn i garderoben som en av de siste spillerne, hvor en diskusjon allerede pågikk mellom Zlatan og Ljungberg. De to skal ha gitt uttrykk for misnøye med de taktiske valgene til trener Lagerbäck.

- Det er ikke måten vi spiller på som er problemet, det er mangelen på kreativitet som gjør at vi ikke får mål, bemerket Mellberg idet han passerte Ljungberg.

FORKLARTE SEG: Fredrik Ljungberg (her sammen med Henrik Larsson), fortalte i dag hva som skjedde i garderoben - uten å utdype det noe særlig. Foto: EPA
FORKLARTE SEG: Fredrik Ljungberg (her sammen med Henrik Larsson), fortalte i dag hva som skjedde i garderoben - uten å utdype det noe særlig. Foto: EPA Vis mer

Hvorpå Ljungberg reiste seg og glefset:

- Hva faen er det du prøver å si? Kanskje du burde begynne å tenke på hvordan du spiller selv, og spille ballen enkelt ut mot kantene i stedet for disse «ballongene».

Zlatan tok grep

På dette tidspunktet skal Zlatan ha oppfattet situasjonen som såpass amper at han gikk imellom, og diplomatisk sagt at «dette er et lag vi skal slå».

- Man behøver ikke forsvare det som faktisk var skit, fortsatte Ljungberg.

Kaptein Mellberg repliserte på denne måten:

- Man må sette de sjansene man får, og dessuten skal du vite hva rollen din er i dette laget.

Samtidig skal Linderoth og Allbäck ha engasjert seg i diskusjonen, og nærmet seg de to kranglefantene.

Det Zlatan deretter sier, idet han retter en advarende pekefinger mot Linderoth, gjengis best på svensk:

- Du skal inte ens börja.

Kritisk til lekkasje

Aftonbladets kommentator Simon Bank, som blant annet har skrevet en bok med klassiske Zlatan-sitater, sier at stjernegrupperingene er svært tydelige i det svenske laget.

- På den ene siden har man Mellberg, Zlatan og Christian Wilhelmsson. På det andre siden har man Ljungberg, Rosenberg og Daniel Andersson. Det er forsåvidt greit, men det jeg synes er mest betenkelig med denne krangelen er at det har lekket ut, sier Bank til Dagbladet.no.

For i garderoben fantes bare spillere, trenere, leger og enkelte i landslagsledelsen.

- I et perfekt lag ville en slik krangel blitt skjult for offentligheten. Spillerne er overvåket nok som det er, om de ikke kan stole på at det skjer i garderoben holdes innad i laget i tillegg. De må jo lure på hvem som er muldvarpen, sier Bank til Dagbladet.no.

Avdramatiserer

Landslagssjef Lagerbäck avviser at alt oppstyret rundt episoden i garderoben forstyrrer lagets oppladning til torsdagens kamp mot Paraguay.

- Nei, at vi diskuterer er da ikke uvanlig? Jeg oppfatter det heller som bra at folk sier hva de synes og tenker. Stemningen er akkurat som den pleier å være, sa han på pressekonferansen.

PS! Andreas Isaksson trente for fullt i dag, og tar nesten garantert plassen fra Rami Shaaban mot Paraguay torsdag. Flesteparten av de 11 som startet mot Trinidad og Tobago hadde det svært bedagelig, og deltok bare i lette balløvelser.

IKKE HELT FORNØYD: Sveriges landslagssjef Lars Lagerbäck skulle nok vært denne saken foruten.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling