FANT IKKE MOTSTANDER: I februar møtte Norge Polen på nøytral bane i Portugal. Foran tomme tribuner tapte vi 1-0 i en heller trist affære. Foto: 
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
FANT IKKE MOTSTANDER: I februar møtte Norge Polen på nøytral bane i Portugal. Foran tomme tribuner tapte vi 1-0 i en heller trist affære. Foto: Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

Derfor spiller ikke Norge landskamp i kveld

38 europeiske nasjoner spiller landskamp i kveld, men ikke Norge.

(Dagbladet): Treningslandskamper er ifølge Alex Ferguson «ubrukelige» og Manchester United-manageren forstår ikke hvorfor de spilles.

Likefullt er 18 europeiske nasjoner involvert i treningslandskamper i kveld. De genererer gode inntekter for forbundene, som igjen drypper på topp- og breddefotballen, samtidig som de gir trenere anledning til å teste nye spillere.

Norge, som ifølge FIFA-rankingen er verdens ellevte beste landslag, skal imidlertid ikke ut i treningslandskamp i kveld. Etter den begredelige Danmark-kampen lørdag, mener nok mange at det norske landslaget kunne hatt godt av å nettopp trene.

- Ingen var gode nok Toppfotballsjef Nils Johan Semb forklarer hvorfor Norge ikke fikk noen motstander og dermed mister viktig trening foran nøkkelkampen mot Portugal 4. juni.

- Vi var innstilt på å spille landskamp, hvis vi kunne finne riktig motstander. Det kunne ikke være hjemme på grunn av baneforholdene på Ullevaal, dermed jaktet vi på en bortemotstander, sier Nils Johan Semb til Dagbladet.

Jakten endte imidlertid uten fangst for NFF.

- Ingen av dem vi kunne ha spilt mot var gode nok. Vi følte vi måtte få en skikkelig sportslig utfordring, men de var ikke attraktive nok, sier Semb.

- Hvilke nasjoner var ikke attraktive nok for Norge - var det i klassen Andorra, Luxembourg og San Marino?

- Det vil jeg ikke si noe om.

- Norge attraktive Semb forteller at det ikke er merkelig at Norge ikke kunne finne en attraktiv nok motstander. Flere nasjoner med kvalikkamp i helga, valgte som Norge å ikke spille treningskamp i midtuka.

JAKTET MOTSTANDER: Norge forsøkte å finne en atttraktiv motstander, men mulighetene var få. De få mulighetene Norge hadde, ville ikke gitt godt nok sportslig utbytte. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet.
JAKTET MOTSTANDER: Norge forsøkte å finne en atttraktiv motstander, men mulighetene var få. De få mulighetene Norge hadde, ville ikke gitt godt nok sportslig utbytte. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet. Vis mer

- Er det fordi Norge ikke er attraktive nok som motstander at vi ikke klarte å tiltrekke oss riktig motstand?

- Det har ingenting med attraktiviteten vår å gjøre. Det var veldig, veldig få tilgjengelige lag i fjor sommer, da vi jobbet med dette. Det ligger også ganske mange avtaler mellom nasjoner om å spille mot hverandre som gjorde at mange var låst, sier Semb.

- Danmark fikk England i Parken i vinter, mens Norge møtte Polen på nøytral bane i Portugal. Hvordan klarte Danmark det?

- Det var ikke Danmark som «fikk» England. England skulle egentlig møte Argentina i Parken, men Argentina avlyste, dermed var det naturlig at Danmark spilte kampen, forklarer Semb.

PS! Nils Johan Semb er på vei til Østerrike når Dagbladet snakker med ham. Der skal han følge et toppa U21-landslag som spiller treningskamp mot nettopp Østerrike. Flere av spillerne som er tetttest oppunder A-landslaget skal være i aksjon, dermed får de internasjonal kamptrening selv om A-landslaget har spillefri.