VMS ELDSTE: Østerrikes målvakt Nikola Marinovic står i mål med briller - selv om han egentlig ikke behøver det, ifølge ham selv. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
VMS ELDSTE: Østerrikes målvakt Nikola Marinovic står i mål med briller - selv om han egentlig ikke behøver det, ifølge ham selv. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Nikola Marinovic:

Derfor spiller rekordmannen med briller

- Umulig å ta av ...

  • Norge - Chile, kl. 18.30

HERNING (Dagbladet): Allerede i kveld er det ny kamp for håndballgutta i VM mot Chile. I går vant Norge 34-24 mot Østerrike og tok mesterskapets tredje strake seier - uten store problemer.

En som derimot ønsket å skape problemer for Norge, var Østerrikes målvakt Nikola Marinovic. Han reddet bare to av 13 avslutninger, og ble skutt i senk av norske gutter. Marinovic er en superveteran og VMs eldste spiller med sine 42 år. Den observante tv-seer la også merke til at målvakten sto i mål med briller.

- For rundt sju år siden fikk jeg en skade på øyet. Da startet jeg å spille med briller for beskyttelse. Og brillene er bare blitt med videre. Nå klarer jeg ikke å ta dem av. Jeg må trene og spille med dem. Jeg er blitt veldig vant til å spille sånn. Det er både beskyttelse og det er blitt et image for meg, sier Mariovic til Dagbladet.

Heier på Norge

I kveld skal Østerrike ut mot VM-vertene fra Danmark. Og et sensasjonelt østerriksk poeng, kan hjelpe Norge på veien videre før gruppefinalen Norge-Danmark torsdag kveld.

- Nå (i kveld) venter en like tøff oppgave mot Danmark. Danskene blir ingen kasteball for oss, sier Marinovic ironisk.

- Hvordan rangerer du Norge opp mot Danmark?

- Danmark har veldig mye kvalitet og en enorm bredde i troppen. Samtidig har Norge kanskje en like sterkt «første-sjuer». Norge har gode sjanser til medalje - og jeg heier faktisk på Norge. De siste månedene har jeg spilt på lag med Kristian Bjørnsen (HSG Wetzlar), sier målvakten.

- Hvordan opplevde du kampen mot Norge?

- Det er egentlig en god kamp med mye tempo. Vi møter et av de beste lagene i verden og det blir vanskelig for oss, sier Marinovic.

Stor favoritter

Norge er store favoritter før Chile-kampen i kveld, og matchen skal i utgangspunktet være en ren transportetappe før slaget mor Danmark torsdag.

- Vi må ikke tenke for langt fram. Jeg gleder meg ekstremt til Danmark-matchen, men først må fokuset være på Chile. Det er en utfordrende kamp med et lag som spiller utradisjonelt, sier Sander Sagosen til Dagbladet.

Norge har vunnet med 10, 19 og 10 mål i VM-innledningen. Bjarte Myrhol tror det kan være positivt før fortsettelsen

- Vi merker når vi sitter på benken og vinner med ti mål, så bruker vi mindre krefter både fysisk og psykisk enn i jevne kamper. Det kan være noe vi må ha med oss videre, sier Myrhol til Dagbladet.

Norge - Chile vises på TV3 fra klokka 18.30 i kveld. Norge og Danmark topper gruppe C med seks poeng.

Den siste kampen i gruppespillet spilles nettopp mellom topplagene, torsdag klokka 20.30.