Derfor spiller Stabæk i gull

- Ikke meningen å være pretensiøse, sier Lars Bohinen.

(Dagbladet.no) Stabæk har ikke gått stille i dørene i norsk fotball. Helt siden Ingebrigt Steen Jensen & Co. løftet klubben opp i eliten har de slått seg på brystet i Bærum.

De har pratet om titler og Champions League-spill.

I går kveld sesongdebuterte Stabæk i klubbens nye bortedrakter - som er i gull.

Premierenerver

- Vi har ikke valgt den fargen for å være pretensiøse, sier sportsdirektør Lars Bohinen til Dagbladet.no.

Mot Molde var det bare draktene som glitret. For årets første kamp bar preg av å være nettopp det, årets første kamp. Daniel Nannskog innrømmet overfor Dagbladet etter kampen at de var litt preget av premierenerver.

- Det er faktisk ikke så uvanlig at det skjer, for det er lenge siden vi har spilt ligafotball, sa svensken.

Han vil ikke snakke om at årets mål er å få medaljer som matcher bortedraktene.

BRASSETAKTER: Daniel Nannskog med et lekkert forsøk, men Stabæk-stjernene fikk ikke nettkjenning i Molde. Foto: SVEIN OVE EKORNESVAAG/SCANPIX
BRASSETAKTER: Daniel Nannskog med et lekkert forsøk, men Stabæk-stjernene fikk ikke nettkjenning i Molde. Foto: SVEIN OVE EKORNESVAAG/SCANPIX Vis mer

- Det snakket om gulldraktene, de er fine og at de er i gull handler bare om designet, sa han til TV 2.

Ville ikke kollidere

Lars Bohinen understreker at valget av gulldrakter ikke er for å proklamere at klubben har ambisjoner om å klatre helt til topps i norsk fotball. Bæringene kapret et imponerende sølv i fjor, og er tippet i toppen i år også.

- Det er vanskelig å finne en draktfarge som ikke kolliderer med andre lags farger. Derfor valgte vi gull, sier Bohinen.

Etter gårsdagens kamp var begge de to lags spillere og trenere enige om at det var greit med poengdeling på Aker Stadion.

- Det var vel litt både og i dag, men det er skjønt å vise at vi kan stå opp mot en gullkandidat som Stabæk. Vi hadde sjanser nok til å score, sa Molde-trener Kjell Jonevret.

PS! Stabæk skal i dag møte Alanzinho og brasilianerens agent. Målet er å lande en ny kontrakt som driblefanten vil signere. - Vi håper å få orden på dette i løpet av dagen, men om det er realistisk, det gjenstår å se, sier Bohinen.

• Les også: Bleikt Stabæk fornøyd med uavgjort

Derfor spiller Stabæk i gull
ALANZINHO-MØTE: Den brasilianske teknikeren Alanzinho og hans agent skal i dag i kontraktsforhandlinger med Stabæk-ledelsen.