Derfor spilte ikke Fredrik Gulbrandsen

- Det var best å vente, sier Ole Gunnar Solskjær.

 SPILTE IKKE:  I sin siste LSK-kamp 14. juli scoret Fredrik Gulbrandsen. I dag kunne han ha spilt mot Lillestrøm for Molde. Det skjedde ikke. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix.
SPILTE IKKE: I sin siste LSK-kamp 14. juli scoret Fredrik Gulbrandsen. I dag kunne han ha spilt mot Lillestrøm for Molde. Det skjedde ikke. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix.Vis mer

(Dagbladet): Nysigneringene Tommy Høiland, Per Egil Flo og Vegard Forren spilte alle fra start for Molde mot Lillestrøm. På benke satt Mats Møller Dæhli uten å komme inn i 2-0-tapet.

Men Moldes fjerde sommerkjøp, Fredrik Gulbrandsen, var ikke med i troppen til møte med gamleklubben.

- Det var et par ting som lå bak. Forståelse oss klubbene i mellom, og at det ikke var så lurt at han debuterte her. Det var greit for Fredrik, og da ble det sånn, forklarer Ole Gunnar Solskjær.

For to uker siden signerte LSK-spilleren for Molde. På Kanarifansens forum haglet det med stygge meldinger i retning 20-åringen, som aldri kom til enighet med Lillestrøm om en ny kontrakt.

Borteoppgjøret mot nettopp Lillestrøm borte var 20-åringens første mulighet til å spille for Molde.

- Det er aldri kjekt å få høre hvor dårlig man er. Dette har jeg opplevd før i United og, der flere har stått over mot gamleklubben.

Det lå ikke en skriftlig avtale på bordet mellom klubbene, men begge partene var enige om at det var best at spissen sto over denne kampen.

 DEBUTERTE:  Tommy Høiland.  Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
DEBUTERTE: Tommy Høiland. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet Vis mer

- Vi fryktet ikke at det skulle bli for mye hets. Det var bare best for alle å vente. Debuten kommer snart, så det er ingen fare, sier Solskjær.

Gulbrandsens gamle lagkamerater var de beste laget på Åråsen, og vant fullt fortjent etter scoringer av Bjørn Helge Riise og Thorstein Helstad.

- Helt greit
Tommy Høiland fikk sin første kamp i Molde-angrepet, og skaffet blåtrøyene et straffespark.

- Det gikk helt greit. Kunne vært bedre. Hadde jeg vært en kilo lettere hadde den kanskje gått inn den som traff meg i magen og, sier Tommy Høiland til Dagbladet.

Rogalendingen var nær nettkjenning i 1. omgang da han ble skutt i magen, og ballen skiftet retning før den traff stolpen. Det var det nærmeste Molde kom.

- Litt opp og ned. Prøve å få inn toppnivået. Involvert i noen målsjanser, men har også flere dårlig touch, sier Molde-spissen.