Derfor står Nyland med reservens draktnummer

Både for Molde og Norge.

LAGETS 12. MANN: Ørjan Håskjold Nyland imponerte stort under EM for U21-lag sommeren 2013 (fra v.), han jublet for sin første hjemmeseier med A-landslaget mot Bulgaria og han har vunnet både liga og cup med Molde. Alt med nummer 12 på trøya. Foto: NTB Scanpix
LAGETS 12. MANN: Ørjan Håskjold Nyland imponerte stort under EM for U21-lag sommeren 2013 (fra v.), han jublet for sin første hjemmeseier med A-landslaget mot Bulgaria og han har vunnet både liga og cup med Molde. Alt med nummer 12 på trøya. Foto: NTB ScanpixVis mer

SANDVIKA (Dagbladet): Ørjan Håskjold Nyland er to seirer unna det han vil kalle en «helt fantastisk» sesong:

Med seier over Odd neste helg og Aserbajdsjan på søndag kan han ta vinterpause etter å ha sikret The Double med Molde og ni poeng av 12 mulige med landslaget. Men uansett om han ikke vinner begge de to, sikret han seg mandag kveld prisen som «Årets keeper» under Gullballen-tildelingen i Oslo.

2014 ble også året der 24-åringen fra Volda feide all tvil til side om hvem som er landslagets førstevalg mellom stengene - selv om draktnummeret signaliserer noe mer tvil.

Nyland har nemlig nummer 12 på ryggen både for landslaget og i Molde. Da han imponerte under U21-EM i Israel i fjor sommer var det også med det gode, gamle reservetallet.

- Jeg trives med nummer 12, sier Nyland.

Liker å ha samme - Jeg hadde nummer 1 i Hødd, men da jeg kom til Molde var det nummeret opptatt (Espen Bugge Pettersen). Sånn var det i landslaget også (Rune Almenning Jarstein). Dermed har jeg hatt 12 i hele år både på klubblaget og i landslaget, og det har ikke vært noe problem. Det bryr meg egentlig ikke så veldig hva som står på ryggen, sier han, og legger til:

- Jeg synes det er greit å ha det samme tallet begge steder, og 12 har vel alltid vært et keepernummer.

- Hvis Espen Bugge Pettersen forlater Molde blir 1-eren ledig neste sesong. Tror du du beholder 12 likevel?

- Ja, det regner jeg med. Jeg har allerede byttet nummer en gang - jeg hadde 26 i fjor. Det kan kanskje hende jeg får tilbud om 1, ja, men jeg kan godt ha nummer 12 også neste år, sier Nyland.

Europa-drømmen Én ting er hva som står på ryggen. Langt viktigere er hvilken klubblogo han har på drakta. Nyland følges av storheter i flere europeiske ligaer, men som norsk seriemester har han ingen hast med at det må skje noe i 2015:

- Nå spiller jeg fast både i Molde og her (landslaget) - det er det viktigste. Og så skal vi ut i Champions League-kvalifisering neste år, det trigger meg veldig. Europacupspill med Molde blir det store målet neste år, sier Nyland.

- Jeg mener vi har gode sjanser til å komme oss ut i Europa. Skal vi bli bedre som lag og enkeltspillere, er det også noe vi er nødt til å oppnå.

• Norge møter Estland i privatlandskamp førstkommende onsdag, og Aserbajdsjan i kvalifiseringskamp på søndag.