Derfor står Nyland med reservens draktnummer

Både for Molde og Norge.

LAGETS 12. MANN: Ørjan Håskjold Nyland imponerte stort under EM for U21-lag sommeren 2013 (fra v.), han jublet for sin første hjemmeseier med A-landslaget mot Bulgaria og han har vunnet både liga og cup med Molde. Alt med nummer 12 på trøya. Foto: NTB Scanpix
LAGETS 12. MANN: Ørjan Håskjold Nyland imponerte stort under EM for U21-lag sommeren 2013 (fra v.), han jublet for sin første hjemmeseier med A-landslaget mot Bulgaria og han har vunnet både liga og cup med Molde. Alt med nummer 12 på trøya. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SANDVIKA (Dagbladet): Ørjan Håskjold Nyland er to seirer unna det han vil kalle en «helt fantastisk» sesong:

Med seier over Odd neste helg og Aserbajdsjan på søndag kan han ta vinterpause etter å ha sikret The Double med Molde og ni poeng av 12 mulige med landslaget. Men uansett om han ikke vinner begge de to, sikret han seg mandag kveld prisen som «Årets keeper» under Gullballen-tildelingen i Oslo.

2014 ble også året der 24-åringen fra Volda feide all tvil til side om hvem som er landslagets førstevalg mellom stengene - selv om draktnummeret signaliserer noe mer tvil.

Nyland har nemlig nummer 12 på ryggen både for landslaget og i Molde. Da han imponerte under U21-EM i Israel i fjor sommer var det også med det gode, gamle reservetallet.

- Jeg trives med nummer 12, sier Nyland.

Liker å ha samme - Jeg hadde nummer 1 i Hødd, men da jeg kom til Molde var det nummeret opptatt (Espen Bugge Pettersen). Sånn var det i landslaget også (Rune Almenning Jarstein). Dermed har jeg hatt 12 i hele år både på klubblaget og i landslaget, og det har ikke vært noe problem. Det bryr meg egentlig ikke så veldig hva som står på ryggen, sier han, og legger til:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer