- Derfor sviktet vi Lance

Lagkameratene forlot Armstrong i den siste bakken.

(Dagbladet.no:) I den siste bakken under lørdagens Tour de France-etappe ble Lance Armstrong forlatt av lagkameratene. Mens de andre rytterne rykket og dro i feltet, hadde mesteren ingen ved sin side.

Det skal ikke skje, og skjer også veldig sjelden i Discovery Channel (tidl. US Postal).

Etter etappen varslet Armstrong et oppvaskmøte. For selv om det ikke gikk så galt som det kunne gått var han svært lite fornøyd.

En dårlig dag

George Hincapie forklarer hvorfor det gikk så galt.

- Jeg skulle vært med Lance i den siste stigningen, men både jeg og resten av laget hadde en dårlig dag. Jeg brukte antageligvis for mye energi i begynnelsen, siden jeg var i et brudd. Men samtidig: Jeg skulle vært der, fortklarer han overfor Cycling News.

Hincapie legger til at han ikke prøver å bortforklare missen.

- Jeg vet vi kommer til å få masse kritikk, men vi er bare mennesker og vi hadde en dårlig dag.

GOD STØTTE - SOM REGEL: Lance Armstrong har som regel Discovery-rytterne rundt seg. På lørdag ble de tatt på senga. George Hincapie sitter her rett foran Lance. Foto: EPA
GOD STØTTE - SOM REGEL: Lance Armstrong har som regel Discovery-rytterne rundt seg. På lørdag ble de tatt på senga. George Hincapie sitter her rett foran Lance. Foto: EPA Vis mer

Tatt på senga

Angrepene fra hovedfeltet kom raskt, og Armstrong så ikke komfortabel ut. Han kikket seg febrilsk rundt, men så ingen lagkamerater. Bare rykkhissige konkurrenter.

Discoverys Yaro Popovych forteller at de ble tatt på senga.

- Farta var veldig høy og vi forventet det ikke. Forhåpentligvis skjer det ikke igjen, sier han til Cycling News.

Under gårsdagens etappe fikk Michael Rasmussen, Jens Voigt og Christophe Moreau stikke av i fjellene. Armstrong mistet den gule trøya til Voigt, men Discovery er neppe særlig bekymret for det.

Ingen forventer nemlig at han skal klare å holde på den fram til Paris.

Armstrong er derfor fortsatt favoritt til å vinne Tour de France.

FORLATT: Det er ikke ofte lagkameratene svikter Armstrong. På lørdag gjorde de det.