Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Derfor svir stortapet mot Sevilla ekstra mye for Solskjær og Molde

Molde har gode sjanser til å vinne returkampen, men med kveldens 3-0-tap i Spania er omtrent alt håp om avansement ute: - Irriterende, innrømmer Solskjær.

FOR GODE: Sevilla slo Molde 3-0 og sikret seg et strålende utgangspunkt før returkampen i Molde. Foto: EPA/Jose Manuel Vidal
FOR GODE: Sevilla slo Molde 3-0 og sikret seg et strålende utgangspunkt før returkampen i Molde. Foto: EPA/Jose Manuel Vidal Vis mer

• Sevilla - Molde 3-0 (1-0)

(Dagbladet): Det skjer ikke ofte. Det skjer nesten aldri. Men i dag skjedde det. Et norsk lag spilte 16-delsfinalen i Europa League, da Molde møtte regjerende mester Sevilla på Estadio Ramón Sánchez Pizjuan.

Bare i 2007/08 ved Rosenborg og Brann, i 2005/06 ved RBK og i 1998/99 ved Vålerenga har norske lag kommet så langt i den nest gjeveste internasjonale klubbturneringen. Vålerengas kvartfinale i 1999 er aller best da John Carew virkelig presenterte seg internasjonalt.

Samme år noterte Molde seg for sitt største internasjonale øyeblikk i klubbhistorien da Mallorca ble slått over to kamper og Molde kvalifiserte seg for gruppespillet i Champions League. I dag var romsdalingene tilbake i Spania og på jakt etter et nytt mirakel.

Men det endte i skuffelse denne gang. Sevilla slo Molde 3-0 etter to scoringer av Fernando Llorente og én av Kevin Gameiro. Resultatet kunne imidlertid ha sett så mye bedre ut for Molde.

For Molde sjokkerte i åpningsminuttene og hadde flere store sjanser. Llorentes første scoring burde dessuten aldri ha blitt godkjent. Men det ble den, og Sevilla var etter hvert overlegne utover i 2. omgangen.

Sevillas bortemareritt At det endte hele 3-0 til slutt, var særdeles synd. For om Molde hadde sluppet unna med bare et ettmålstap, hadde sjansene for avansement vært gode.

Sevilla er et fantastisk hjemmelag og har vunnet elleve av 13 hjemmekamper i La Liga denne sesongen. Sevilla er samtidig et tilsvarende dårlig bortelag og har - forunderlig nok - ikke vunnet én eneste bortekamp i serien denne sesongen. Sju kamper har endt uavgjort, mens fire er tapt.

I Molde venter dessuten et uvant kunstgressunderlag og sannsynligvis like uvante minusgrader for de solglade spanjolene. Det betyr at Molde har gode sjanser til å vinne returkampen. Men å vinne med tre mål, er helt usannsynlig.

Derfor kan Solskjær rive seg i krøllene over at det endte med 3-0-tap. Derfor kan Solskjær og Molde etter all sannsynlighet glemme avansement, hvilket trolig betyr at superveteranen Daniel Berg Hestad kommer til å legge opp.

- Det kunne ha blitt et bedre resultat; det kunne det helt klart. Vi gjorde en god 1. omgang og skapte mange sjanser. Vi unngikk i hvert fall «Gary Neville-sifre», sier Solskjær på spørsmål fra TV 2 på pressekonferansen etter kampen.

- Det er litt synd at de får et mål som ikke er mål. Alle kan gjøre feil. Dommere kan gjøre feil også, men det er litt irriterende, innrømmer Molde-manageren.

God Molde-start Sevilla tok som ventet initiativet i kampen, men Molde viste at de ikke har glemt kontringsferdighetene som sjokkerte Fotball-Europa i høst.

Etter fem minutter kombinerte Fredrik Gulbrandsen og Pape Pate Diouf fint, før Mohamed Elyounoussi fikk muligheten til å avslutte fra bra skuddhold. Moldes toppscorer i turneringen skjøt imidlertid i nettveggen.

Like etterpå holdt Gulbrandsen på å sende Molde i ledelsen da Sevilla-keeper David Soria var på bærtur, men den spanske storklubben slapp med skrekken.

- Det er en eventyrlig sjanse. Molde har virkelig satt en støkk i Sevila i åpningsminuttene, ropte Max-kommentator Kenneth Fredheim.

Ever Banega var svært nær scoring like etter med et farlig skudd, men Molde ga seg ikke.

Etter halvspilt omgang skapte Molde en ny god sjanse da Gulbrandsen banket til fra distanse. Sevilla-keeper Soria fikk så vidt slått ballen til corner.

- Det Molde gjør nå, er rett og slett kult, kommenterte Fredheim.

Llorrentes offsidemål Sevilla hevet seg etter dette og har skapt mange nesten-sjanser innenfor Moldes 16-meter. Etter 35 minutter viste Sevilla-spissen Fernando Llorrente sin klasse.

Den tidligere Juventus-spissen skaffet seg det rommet han trengte og satte iskaldt ballen i motsatt hjørnet. Dermed ledet hjemmelaget 1-0 etter en omgang hvor Molde imponerte.

Sevillas scoring burde imidlertid blitt avblåst, all den tid stjernespissen befant seg i offsideposisjon da pasningen ble sendt.

- Llorrente er i offside. Scoringen burde aldri ha blitt godkjent, konkluderte fotballekspert Bengt Eriksen i Max' studiosending.

Ny Llorente-scoring Molde fikk en marerittstart på 2. omgang da Llorente doblet Sevillas ledelse etter 48 minutter. Denne gang ble offsiden opphet av Per Egil Flo, og nok en gang var stjernespissen klinisk foran mål.

Solskjærs elever lot seg imidlertid ikke knekke og skapte en ny stor sjanse like etter. Først var Elyounoussi nær nettkjenning, før Diouf var omtrent like nær på returen.

Men Sevilla var i en egen klasse i 16-meterne. Etter 71 minutter banket Kevin Gameiro inn 3-0 mellom beina til Ethan Horvath, som burde ha stoppet skuddet.

Etter dette gikk Molde i oppløsning og Sevilla skapte en rekke enorme målsjanser. Men det ble ikke flere scoringer. Sevilla vant 3-0 over Molde.

Nå er utgangspunktet før returkampen på Aker Stadion særdeles vanskelig for romsdalingene.

- Sevilla er 99,9 prosent sikkert videre. Vi skal prøve, og vi er i oppkjøringen til en ny sesong og skal bruke den godt, avslutter Solskjær.

Manchester Uniteds kollaps Den tidligere Manchester United-spilleren kunne heller ikke juble over gamleklubbens resultat, snarere tvert imot. Manchester United gikk på et ydmykende 1-2-tap borte mot danske Midtjylland.

Pione Sisto og innbytter Paul Onuachu vendte kampen med hver sin scoring etter at Memphis Depay hadde gitt den engelske storklubben ledelsen.

Etter tapet ble Solskjærs gamleklubb slaktet.

- Det er vanskelig å forstå hvor svake United er for øyeblikket, skrev tidligere storscorer Gary Lineker på Twitter

- Patetisk av Manchester United. Utspilt av et lag som ikke har spilt på to måneder. Mangel på lederskap, taklinger og hjerte. Livløst under Louis van Gaal, skriver en av Englands mest anerkjente fotballskribenter, Henry Winther.

- United-supporterne synger «We're fuckcing shit». Det sier alt. De må sparke van Gaal, følger kollega James Ducker opp

IRRITERT: Ole Gunnar Solskjær var irritert etter 0-3-tapet mot Sevilla. Foto: EPA/Jose Manuel Vidal
IRRITERT: Ole Gunnar Solskjær var irritert etter 0-3-tapet mot Sevilla. Foto: EPA/Jose Manuel Vidal Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media