Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Derfor synger ikke Giggs med på «God Save The Queen»

Veteranen refses kraftig i OL.

LEDER LAGET: Ryan Giggs er kapteinen for Storbritannia-laget, men han nekter å synge med på den britiske hymnen før avspark. Foto: EPA/Robin Parker
LEDER LAGET: Ryan Giggs er kapteinen for Storbritannia-laget, men han nekter å synge med på den britiske hymnen før avspark. Foto: EPA/Robin Parker Vis mer

(Dagbladet): Ryan Giggs (38) er både nøkkelspiller og kaptein på Storbritannias OL-lag.

I går kveld ble han OL-historiens eldste målscorer da han ga Storbritannia ledelsen i 3-1-seieren mot Forente arabiske emirater.

Men fortsatt snakkes det vel så mye om hva Manchester United-veteranen ikke gjør - før avspark i OL-kampene.

Egen Wales-sang Giggs, Craig Bellamy og Joe Allen, de tre waliserne på Storbritannia-laget, holder nemlig munn når den britiske nasjonalsangen avspilles.

Nå forklarer den Cardiff-fødte spilleren hvorfor det er så vanskelig å starte med verset «God save our gracious Queen».

- Problemet er at den britiske nasjonalsangen er den samme som den engelske nasjonalsangen. Og hvis du er waliser eller skotte, så er det vanskelig, sier Giggs til Wales Online.

Personlig beslutning Giggs sier det er en personlig beslutning for ham å ikke synge den britiskengelske nasjonalsangen - i og med at «Hen Wlad Fy Nhadau» er walisernes egen og ble sunget på et sportsarrangement allerede i 1905.

- Men dette er ikke noe tema for oss. Med en gang kampen starter trekker vi alle i samme retning, og det er det viktigste, sier Giggs.

Andre tar ikke så lett på det, tidligere United-manager og skotte Tommy Docherty hadde følgende å si etter Storbritannias første OL-kamp:

- Walisernes oppførsel var en skam. Giggs er kaptein. Hvilke signaler sender han ut ved å tie? Å synge nasjonalsangen handler om å vise respekt for laget og landet ditt.

Redd for piping Storbritannias tredje og siste kamp i gruppespillet spilles onsdag - på Millennium Stadion i nettopp Giggs' fødeby Cardiff i Wales.

Giggs er klar over at mange walisiske supportere ikke liker at han trekker på seg den blå Storbritannia-trøya - og er derfor spent på hvordan nasjonalsangen mottas.

SCORET: Ryan Giggs var 38 år og 243 dager da han scoret i OL-turneingen i går. Det er olympisk rekord. Foto: AP/Ben Curtis
SCORET: Ryan Giggs var 38 år og 243 dager da han scoret i OL-turneingen i går. Det er olympisk rekord. Foto: AP/Ben Curtis Vis mer

- Jeg håper nasjonalsangen ikke pipes ut i Cardiff, og at fansen stiller seg bak oss. Med en gang kampen starter tror jeg de støtter oss, på samme måte som i de de to første kampene, sier United-stjernen.

Manager Stuart Pearces mannskap trenger bare ett poeng onsdag for å sikre seg en kvartfinaleplass.

Møter Suarez I Uruguays lagoppstillingen befinner Luis Suarez seg. Spissen ble rasismeutstengt i åtte kamper i vinter - og nektet seinere å ta United-back Patrice Evra i hånda på Old Trafford.

Giggs sier han kommer til å håndhilse på Liverpool-spissen ute på banen.

- Den saken er vi ferdige med.

SISTE WALES-KAMP: Giggs la opp som landslagsspiller for Wales i 2007. Den 64. og siste landskampen spilte han på Millennium Stadium i Cardiff - der Storbritannia møter Uruguay i morgen. Foto: AP/Dave Thompson
SISTE WALES-KAMP: Giggs la opp som landslagsspiller for Wales i 2007. Den 64. og siste landskampen spilte han på Millennium Stadium i Cardiff - der Storbritannia møter Uruguay i morgen. Foto: AP/Dave Thompson Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media