Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Familien Johaug

Derfor takker Johaug bare én av tre søsken utad

På Idrettsgallaen takket Therese Johaug nok en gang lillebror Karstein - mens lillesøster Veronika og storebror Joakim ikke ble nevnt. Nå forteller langrennsdronninga hvilken betydning hennes to øvrige søsken har for henne.

SØSKEN: På Idrettsgallaen takket Therese Johaug nok en gang lillebror Karstein - mens lillesøster Veronika og storebror Joakim ikke ble nevnt. Nå forteller langrennsdronninga hvilken betydning hennes to øvrige søsken har for henne. Reporter/video: Øyvind Godø/Kristoffer Løkås Vis mer

Etter et perfekt 2019 i comebacksesongen - med blant annet tre individuelle VM-gull i Seefeld - mottok Therese Johaug i helga prisen som årets kvinnelige idrettsutøver i Norge.

Det skjedde bare få timer før hun gikk helt til topps i Tour de Ski. Nok en gang takket hun lillebror Karstein for måten han hjalp henne som treningsmakker i spesielt de to åra Johaug var utestengt.

Therese Johaug har også to andre søsken - lillesøster Veronika og storebror Joakim - men de nevnes sjelden av verdens beste langrennsløper og holder seg i skyggen.

På spørsmål fra Dagbladet forteller nå verdenseneren i langrenn om relasjonen til sine to andre søsken.

- Du har snakket mye om hva din bror Karstein har betydd for deg i denne perioden og har takket ham mange ganger utad, men hva med sin søster Veronika og storebror Joakim?

- Veronika, Karstein, Joakim og hele familien har vært og er enormt støttende. Veronika er den som ikke går på ski og som kan få meg til å koble av med andre ting. Hun er viktigere på den andre delen enn den sportslige, hvor Karstein har vært sentral, forteller Johaug til Dagbladet.

THERESES JOHAUGS NÆRMESTE: Søster Veronika Johaug, far Thorvall Johaug, bror Joakim Johaug mor Gro Johaug og bror Karstein Johaug. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
THERESES JOHAUGS NÆRMESTE: Søster Veronika Johaug, far Thorvall Johaug, bror Joakim Johaug mor Gro Johaug og bror Karstein Johaug. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet Vis mer

Karstein ble nr. 9 på 15 kilometer klassisk i Skandinavisk Cup i helga, på plassen foran den svenske langrennsprofilen Daniel Rickardsson, og deler en felles plattform med Therese.

- Karstein er den som går på ski og vi har en felles plattform der. Men jeg har et like tett forhold til Veronika og Joakim. Det blir litt spesielt med Karstein og meg, siden han også er langrennsløper, men vi er alle tett alle fire. Jeg er veldig glad i alle de tre. Det er godt å ha noen å snakke med andre ting om.

- Vi kom hverandre nærmere

Langrennsessets to øvrige søsken gir henne andre viktige impulser.

- Veronika og jeg kan koble av på helt andre områder. Vi kan reise på turer, gjøre andre ting, reise til Dalsbygda og gjøre vanlige ting som vi gjorde i barndommen. Jeg setter utrolig stor pris på familien, en følelse som ble forsterket i den tunge perioden. Uansett hvordan det går, så støtter de meg opp, forteller Therese Johaug.

TETTE BÅND: Også storebror Joakim og lillesøster Veronika er tett på Therese, selv om det bare er Karstein som trekkes fram i det offentlige rom. Foto: NTB Scanpix
TETTE BÅND: Også storebror Joakim og lillesøster Veronika er tett på Therese, selv om det bare er Karstein som trekkes fram i det offentlige rom. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Har dere kommet enda nærmere etter perioden du var utestengt?

- Vi har vært veldig nærme hele veien, men det er klart, vi bor i Oslo og er veldig mye sammen i ukedagene. Vi kom hverandre nærmere i en periode hvor jeg slapp å dra på så mange samlinger og reiser og kan være mer hjemme.

- Ønsker en lavere profil

Da Karstein Johaug gjestet Dagbladets langrennsprogram, forklarte han at Veronika og Joakim ikke trives like godt i søkelyset.

Derfor nevnes de sjelden av storesøster Therese.

- Ettersom jeg også driver med langrenn, er det kanskje naturlig at jeg blir nevnt mer enn de to andre. De vil heller ikke være så mye i rampelyset og ønsker en lavere profil mediemessig, fortalte han, før han påpekte:

- Vi er en veldig tett søskenflokk med tette bånd. Vi prater mye og har det veldig hyggelig sammen.

I tillegg til å være en viktig treningspartner for Therese, er lillebror Karstein svært kompetent i langrennsfaget og fungerer mer og mer som en trener for verdens beste kvinnelige langrennsløper.

Relasjonen er også vært god til pappa Thorvall og mamma Gro Johaug, som tidligere fortalte Dagbladet at dattera Therese ikke ga Norge hele sannheten om hvordan hun egentlig hadde det i utestengelsesperioden:

STOLT: Gro Johaug, Thereses mamma, forteller til Dagbladet at Therese kanskje ikke har fortalt hele sannheten om hvordan hun hadde det da hun var utestengt. Reporter/video: Øyvind Godø / Kristoffer Løkås / Dagbladet. Vis mer