FOKUS PÅ KLUBBLAGET: Selv om André Hansen storspiller for Rosenborg, stiller han seg ikke disponibel for å spille for det norske A-landslaget. Foto: REUTERS/Russell Cheyne
FOKUS PÅ KLUBBLAGET: Selv om André Hansen storspiller for Rosenborg, stiller han seg ikke disponibel for å spille for det norske A-landslaget. Foto: REUTERS/Russell CheyneVis mer

Ett scenario kan få Andre Hansén tilbake på landslaget

Derfor takker RBK-helten nei til Norge og Lagerbäck

Bare hvis Lars Lagerbäck ringer og sier at det er krise på det norske landslaget, vil Rosenborgs superkeeper André Hansen vurdere å spille for Norge.

LERKENDAL (Dagbladet): Rosenborg-keeper André Hansen skal ha mye av æren for at trønderne er klar for gruppespillet i Europa League med sitt storspill gjennom hele kvalifiseringen.

Klimakset kom i bortekampen mot Shkëndija i Makedonia torsdag, der Hansen reddet to straffespark plassert helt i hjørnet med to eventyrlige redninger, i tillegg til storspill og avgjørende involveringer gjennom samfulle 90 minutter.

En klarere 10-er på børsen i en kamp Rosenborg ble trykt kraftig bakpå, skal man lete lenge etter. Hansen holdt trønderne inne i kampen og ble oppgjørets store helt.

Litt vondt gjorde det nok for Lars Lagerbäck å tenke på at 28-åringen har takket nei til å spille for det norske A-landslaget. Riktignok har Norge mange gode keepere med Rune Jarstein, Ørjan Nyland og Sten Grytebust i spissen, men formsterke Hansen hadde utvilsomt vært god å ha i miksen.

HELT: André Hansen reddet to avgjørende straffespark og holdt nullen for Rosenborg i Europa League-playoffen torsdag. Søndag holdt han nullen igjen mot Haugesund etter en ny solid kamp. Men aktuell for landslaget er han ikke. Foto: AP Photo/Boris Grdanoski
HELT: André Hansen reddet to avgjørende straffespark og holdt nullen for Rosenborg i Europa League-playoffen torsdag. Søndag holdt han nullen igjen mot Haugesund etter en ny solid kamp. Men aktuell for landslaget er han ikke. Foto: AP Photo/Boris Grdanoski Vis mer

Derfor dropper han landslaget

Overfor Dagbladet sier Hansen likevel at han ikke stiller seg disponibel for å spille for det norske A-landslaget i Nations League.

- Nei, det er ikke aktuelt per dags dato. Det valget jeg har tatt, står jeg inne for. Hvis det kommer noen akutte skader, har jeg sagt til Lars at jeg kan stille opp og bidra. Men slik situasjonen er nå, er jeg ikke aktuell for landslaget. Det valget står jeg for, sier André Hansen til Dagbladet.

- Hva er årsaken til det?

- Det handler om totalbelastning og mye reising med Rosenborg gjennom europacupkamper. Det handler om mine prioriteringer. Jeg har en familie hjemme og jeg driver med litt hjernetrim på siden også, fortsetter Rosenborg-keeperen, som også har en parallell juss-karriere, i tillegg til å være småbarnsfar.

- Jeg har vært fem år på landslaget og erkjent at jeg aldri har blitt vurdert god nok til å være nr. 1. Da tar jeg konsekvensen av det, sier Hansen, som bare står med tre A-landskamper for Norge i løpet av disse fem årene på landslaget.

Bare krise kan endre valget

Hansen lukker imidlertid ikke døra helt for et landslagscomeback etter at han ga seg med flagget på brystet i november i fjor.

- Hvis Lagerbäck signaliserer at han vil satse på deg som nr. 1, kan du takke ja likevel da?

- Det blir veldig hypotetisk. Rune gjør en kjempejobb. I tillegg har vi to andre gode keeper som gjør det bra utenlands, Sten i Danmark, mens Ørjan har kommet seg til Championship i England. De får ta av seg av jobben inntil videre. Kommer det en krisesituasjon med skader derimot, kan jeg stille opp, sier RBK-keeperen til Dagbladet.

- Det kommer også ei tid etter Jarstein hvor plassen som nr. 1 vil åpne seg opp?

- Ja, men inntil videre er Rune nr. 1. Det er moro å følge hans suksess. Jeg ønsker han, Sten og Ørjan lykke til på landslaget. Så skal jeg fortsette min jobb her i Rosenborg.

Juss-karrieren

Med hjernetrim ved siden av fotballen mener for øvrig Hansen:

- Jeg driver med juridiske ting ved siden av fotballen, sier han kort.

Mer presist har Rosenborgs sisteskanse gjennomført en juss-utdannelse ved siden av fotballen. I tillegg er han småbarnsfar og vil bruke tid på sin familie.

Totalbelastningen gjør at han ikke ønsker å bruke mye tid på å være reservekeeper for Norge, slik situasjonen er i dag.

Samtidig kan han altså vurdere et landslagcomeback om skader eller andre forhold skulle tilsi at Lagerbäck ønsker å bruke Hansen på banen og ikke benken.

Fra Rosenborg er i stedet Birger Meling og Tore Reginiussen med Lagerbäcks norske landslagstropp denne uka. Duoen dro fra Trondheim til Oslo mandag morgen etter 1-0-seieren over Haugesund søndag kveld.