Derfor taper Martin Andresen aldri på Åråsen

Vålerenga har vunnet de fem siste bortekampene mot Lillestrøm. Martin Andresen mener grunnen er motivasjonen til Oslo-klubben.

VALLE (Dagbladet): Vålerenga-trener Martin Andresen har ikke tapt mot erkerivalen Lillestrøm på bortebane i sin tid i Oslo-klubben.

- Vi er gode til å mobilisere til kampene på Åråsen og dette er en type kamp vi aldri skal tape, sier Andresen til Dagbladet.

Vålerenga har vunnet de fem siste Tippeliga-møtene i Lillestrøm, og Andresen jakter klubbens sjette strake når lagene møtes i morgen. Andresen ble Vålerenga-sjef i november 2009. Lillestrøms siste hjemmeseier mot erkerivalen kom i september 2006. Da vant LSK 2-1.

- Dette er en kamp som både spillere og trenere elsker. Det er kanskje litt tilfeldig at vi har en så god statistikk på Åråsen, men vi har klart å få et lite overtak. Kampene mot Lillestrøm er spesielle uansett hvor og når vi møtes, sier Andresen.

Liker ikke LSK VIF-sjefen mener suksessen på Åråsen ikke skyldes spesielle taktiske grep.

KLAR TIL KAMP: VIF-trener Martin Andresen på treningsfeltet fredag. Her sammen med tidligere LSK-assistent André Bergdølmo.  Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
KLAR TIL KAMP: VIF-trener Martin Andresen på treningsfeltet fredag. Her sammen med tidligere LSK-assistent André Bergdølmo. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer

- Mye handler om innstilling. Hvis du holder med Vålerenga, så liker du ikke Lillestrøm. Da vet spillerne hva som kreves, sier Andresen.

Vålerenga har startet sesongen med to seire og ett tap. Lillestrøm står med to uavgjort og ett tap før morgendagens møte.

Andresen mener det er for tidlig å tenke på resultater og tabellposisjoner.

- Jeg mener Lillestrøm har vært bra så langt i år. Hvertfall det jeg har sett. Og samtidig er det tidlig i sesongen. Først i slutten av mai er det mulig å vurdere tabellen, sier Andresen.

- Mentalt overtak Vålerenga-spiss Morten Berre (36) har vært med i alle de fem siste seirene mot Lillestrøm. Slik forklarer han overtaket til Oslo-klubben:

- Det er sånn vi hadde mot Lyn for et par år siden. Da var det vi som slet. Før kampen på Åråsen har vi et mentalt overtak. All motivasjon og rammen ligger til rette for at vi skal klare en ny seier, sier Berre til Dagbladet.

Berre som har spilt for VIF siden 2003, mener spillerne på både Lillestrøm og Vålerenga gleder seg til kamp.

- Det betyr litt ekstra for alle å vinne disse kampene. Alle ser fram til dette, sier Berre.