GJEIP:  Landslagstrener Egil Olsen (foran) og assistenttrener Ola By Rise har funnet ut hvorfor Norge tapte mot Albania.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
GJEIP: Landslagstrener Egil Olsen (foran) og assistenttrener Ola By Rise har funnet ut hvorfor Norge tapte mot Albania. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Derfor tapte Norge mot Albania

Drillo og Ola By Rise har analysert.

 Egil «Drillo» Olsen og Ola By Rise har etter påske fullført videoanalysen, og denne uken evaluerte de kampen,

Dårlig presisjon i overgangsspillet og uvanlig mange unødvendige balltap ødela for Norge i VM-kvalifiseringskampen mot Albania, viser landslagsledelsens videoanalyse.

Manglet presisjon
- Det er skuffende at vi ikke skapte flere sjanser. Vi manglet presisjon i overgangsspillet og utnyttet heller ikke de mange dødballene godt nok. Vi vant ofte ballen på Albanias halvdel og lyktes med å stå forholdsvis høyt, men bevegelsene og nøyaktigheten i overgangsspillet var altså ikke god nok, sier Drillo til fotball.no.

Norge hadde 402 pasninger mot Albanias 341 og fire sjanser mot gjestenes to, men den viktigste statistikken ble Albanias ene mål mot Norges null.

- Tallene viser at vi ikke har pådratt oss så mange tekniske feil/ballmist siden 2011-sesongen. I alt var det 66, og det er flere enn i «verstingkampene» mot Ukraina (64) og Island (60). Vi virket stresset, med en slags oppjaget unøyaktighet vi må gjøre noe med, sier Ola By Rise til fotball.no.

- Mot Ukraina i generalprøven slet vi med dårlig framdrift og mange bremsepasninger når vi kunne spilt framover eller avansert. Tallet på forsinkende pasninger gikk ned fra 33 til 12 mot Albania, så problemet lå ikke der. Likevel er det forskjell på besluttsom framdrift og oppjaget unøyaktighet, sier han.

Ble tatt grep - Den største utfordringen er gjennombruddsfasen. Her var vi ikke dyktige nok og skuslet bort mange potensielle målsjanser. Vi må bli bedre og tøffere innenfor 16-meteren både i forsvar og angrep, samstemmer toppfotballsjef Nils Johan Semb.

Drillo mener det ble tatt nødvendige grep i annen omgang, først ved å bytte inn Joshua King og Valon Berisha, deretter ved å flytte fram Brede Hangeland.

- Sjansene som ble produsert gir normalt uttelling, men ikke mot Albania, sier Drillo, som fortsatt er optimist med tanke på å sikre 2.-plassen i gruppen og mulig omspill om VM-plass.

Norge er bare nummer fire halvveis, men har igjen kamper mot alle grupperivalene.

(NTB)