SINT: Fabio Aru ønsker å ta Greg Hendersons dopingbeskyldninger på Twitter til den italienske domstolen. Foto: Tim De Waele, TDWSport.com
SINT: Fabio Aru ønsker å ta Greg Hendersons dopingbeskyldninger på Twitter til den italienske domstolen. Foto: Tim De Waele, TDWSport.comVis mer

Derfor tar stjerneskuddet dopingbeskyldningene til domstolen

Agenten forklarer til procycling.no.

(procycling.no): Fredag ettermiddag kom meldingen om at stjerneskuddet Fabio Aru har hyret advokat Avv. Napoleone for å ta rettslige skritt mot Greg Hendersons beskyldninger om doping på Twitter.

Henderson har vært proffsyklist siden 2006, og dette er ikke første gang han fyrer løs på nettsamfunnet.

Blant annet røpet han i august tilbake i 2011 at han skulle forlate Team Sky til fordel for hans nåværende lag Lotto Soudal, i samme melding sendte han et syrlig stikk til den britiske arbeidsgiveren.

- Skjønte ingenting Den meldingen slettet han raskt, akkurat slik han gjorde det med torsdagens dopingbeskyldning rettet mot Aru.

24-åringens agent Alex Carera ble sjokkert da han så hva newzealanderen hadde skrevet.

- Jeg ble veldig, veldig overrasket og skjønte ingenting. Aru respekterer samtlige UCI-regler, og jeg skjønte ikke hvorfor Henderson skrev det, sier Carera til procycling.no.

- Hvordan mottok Aru beskjeden?

- Han visste ikke at Henderson hadde skrevet det før jeg informerte ham om det i dag (fredag) tidlig. Han ble naturligvis veldig sint og sa han måtte kontakte advokaten fordi utspillet var så alvorlig.

- Aksepterer unnskyldningen Agenten forklarer at de har sett Hendersons beklagelse, men at de likevel ser seg nødt til å lage en rettslig sak av det.

- Advokat Napoleone jobber for å etablere en sak mot Henderson. Vi har sett unnskyldningen og aksepterer den, men hans melding og påstander var veldig alvorlige og graverende. Derfor ser Aru seg nødt til å ta tak i saken.

- Det er svært skadelig for Arus rykte og respekt at en kollega av ham, en profesjonell rytter, anklager ham for doping.

- Hva forventer du at blir utfallet av en sak hos den italienske domstolen?

- Det er vanskelig å si, men det viktigste for oss er at det blir gjort klart at disse påstandene er løgn. Som jeg sa tidligere, Aru respekterer UCIs regler, og det var sjokkerende at en slik melding kom så brått på, svarer Carera.

Innlagt på sykehus grunnet sykdom Den italienske klatreren har vært syk de siste ukene etter å ha slitt med et magevirus. Agenten opplyser at 24-åringen som en følge av viruset ble innlagt på sykehus.

Nå skal 24-åringen være i framgang, og hans neste ritt blir Giro d'Italia som starter 9. mai. Der var han i utgangspunktet Astanas kaptein.

- Han kan fortsatt nå toppformen til de to siste ukene av giroen, men den første uka kommer det bare til å handle om å komme i gang igjen for ham. Han kommer ikke til å være i særlig god form der, tror Carera.

Det er kritisk med tanke på Arus sammenlagtambisjoner.

I fjorårets giro ble han tredjemann, kun slått av Nairo Quintana og Rigoberto Urán. I år venter en fjelltoppavslutning på den femte etappen til Abetone. Allerede da kan Arus håp for treukersrittet bli knust.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.