Derfor trakk United seg

Erling Braut Haaland er klar for Borussia Dortmund.

KLAR: Erling Braut Haaland fortsetter karrieren i Tyskland. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Overgangssagaen rundt Erling Braut Haaland er over. Søndag ble det nemlig klart at nordmannen skal spille for Borussia Dortmund den kommende sesongen.

Han har signert på en 4,5 år lang kontrakt med den tyske storklubben. Dermed blir det ikke noe gjensyn med Haaland for Ole Gunnar Solskjær inntil videre.

Ifølge lokalavisa Manchester Evening News skal Manchester United ha trukket seg fra racet om nordmannen på grunn av uoverensstemmelser med teamet som representerer Haaland.

- «Dårlig for bransjen»

Avisa hevder nemlig at Manchester United skal ha nektet å akseptere en utkjøpsklausul og at prosenter av et framtidig salg skulle gått til Haalands representanter, deriblant stjerneagenten Mino Raiola.

- United var ikke villig til å imøtekomme de foreslåtte betingelsene, med kilder som beskriver dem som «dårlig for bransjen», skriver avisa.

De samme kildene forteller at Haaland valgte en overgang til Dortmund etter at United trakk seg, men Manchester Evening News hevder at Haaland-familien alltid skal ha sett for seg en flytt til Tyskland.

- Et perfekt valg

Norske eksperter mener Haaland gjør et smart valg når han går til den tyske storklubben.

- Jeg er kjempepositiv. Dortmund er har ambisjon om å vinne Bundesliga, har et arsenal av offensive spillere og kjøpte inn defensive for å utfordre. Det har manglet en brikke i høst, for at de skal klare å pushe. De er jo ikke ute av kampen, sier Bundesliga-kommentator Eivind Bisgaard Sundet til Dagbladet.

- Det blir gøy for ham å komme til klubben med høyest publikumssnitt i Europa, der de er flinke til å gjøre spillerne sine bedre. Alt dette tyder på at dette er et perfekt valg, sier Jan Åge Fjørtoft til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer