KJENNER HVERANDRE GODT: Zlatan og Buffon spilte sammen i Juventus 2 år. Zlatan er åpen om at han elsker Italia, men  vil gjøre alt for å vinne kampen. Her er de to fotballkjempene etter EM-kampen i 2004, da Zlatan scoret sitt legendariske hæl-mål.  Foto: AP Photo / Domenico Stinellis
KJENNER HVERANDRE GODT: Zlatan og Buffon spilte sammen i Juventus 2 år. Zlatan er åpen om at han elsker Italia, men  vil gjøre alt for å vinne kampen. Her er de to fotballkjempene etter EM-kampen i 2004, da Zlatan scoret sitt legendariske hæl-mål.  Foto: AP Photo / Domenico StinellisVis mer

Derfor tror Buffon Bonucci kan stoppe Zlatan

Sverige møter Italia og Zlatan Ibrahimovic har en stor utfordring mot det italienske forsvaret med Leonardo Bonucci i spissen.

(FourFourTwo) Italienerne har stor respekt for svensken som har tilbragt mange år av karrieren av Serie A. De vet at Zlatan har evnene til å kunne endre et kampbilde på egenhånd. Gianluigi Buffon tror likevel at italienerne kan tøyle svensken.

Siste-skansen mener at Leonardo Bonucci, som han beskriver som en av de beste forsvarspillerne i verden, kan stoppe svensken.

- Alle har sett hvilke kvaliteter Leonardo har. Han er den defensive playmakeren i vårt lag, han er glimrende når det kommer til å spille ballen langt opp i banen, sa Buffon.

VERDENS BESTE?: Buffon synes Bonucci er verdens beste i sin posisjon, og har kvalitetene til en fullstendig toppspiller. Foto:  AFP PHOTO / jeff pachoud
VERDENS BESTE?: Buffon synes Bonucci er verdens beste i sin posisjon, og har kvalitetene til en fullstendig toppspiller. Foto:  AFP PHOTO / jeff pachoud Vis mer

Bonucci fikk vist frem sin pasningsfot allerede i kampen mot Belgia da han sendte en lang ball opp i banen mot Giaccherini som scoret.

- Han har en fantastisk fot og har motet til å spille risikable pasninger og dristige løp. Jeg synes han har utviklet seg enormt de siste årene. Han er virkelig en spiller som har alt og den beste i verden i sin posisjon, fortsetter Italia-kapteinen.

Bonucci danner forsvarsrekka sammen med Giorgio Chiellini og Andrea Barzagli - alle Juventus-spillere. Buffon presiserer at deres forhold fra klubblaget har mye å si på landslaget.

- Jeg tror at et slikt forhold er den viktigste ingrediensen til å oppnå suksess. Disse guttene, vi har spilt sammen i mange år. Vi er en sterk enhet, tikker som ei klokke, vi kjenner hverandre godt selv utenfor banen.

- Men man kan aldri slappe av på dette nivået. Vi vil gå av banen med et godt resultat, vi må være fokuserte og forberede oss godt, påpeker Buffon.

Zlatan har rystet italienerne tidligere med sitt legendariske hælspark under EM 2004. Buffon forteller at det var et fantastisk mål, men at han ikke klarte å sette pris på Zlatans teknikk før et par år senere, da de spilte sammen i Juventus.

- Han var unik selv på den tiden, men han var ung og vi forstod ikke hvor god han kunne bli. Nå 12 år senere har han allerede oppnådd så mye og vunnet mange titler. Han har scoret på slike hæl-spark flere ganger, det er nesten blitt en spesialitet. Så om han scorer et slikt mål nå er det ikke like overraskende.

- Zlatan er del av en liten gruppe superstjerner. Men Sverige er ikke et en-mannslag. De har mange gode spillere, selv vi selvsagt vet at Zlatan kan være farlig for oss.