Derfor tror eksperten at Bolt blir verdensmester: - Han er som Petter Northug

Vebjørn Rodal har teorien på at Bolt fortsatt er kongen på 100 meter.

VERDENS RASKESTE: Vebjørn Rodal tror på dette bildet igjen søndag 23. august. Her passerer Usain Bolt målstreken foran Justin Gatlin i VM-finalen på 100 meter på Luzhniki stadium 11. august for to år siden. Foto: AP / NTB SCANPIX
VERDENS RASKESTE: Vebjørn Rodal tror på dette bildet igjen søndag 23. august. Her passerer Usain Bolt målstreken foran Justin Gatlin i VM-finalen på 100 meter på Luzhniki stadium 11. august for to år siden. Foto: AP / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Vebjørn Rodal tror at Usain Bolt fortsatt er verdens raskeste mann etter 100 meteren i Beijing-VM.

Finalen går førstkommende søndag.

Justin Gatlin har vært desidert raskest hele sesongen. Mens Usain Bolt har slitt med problemer med et bein og smerter i mellomgulvet.

Men Rodal mener at Bolt kommer i toppform i tide.

24. juli viste Usain Bolt at han er på rett vei. Han startet i to heat i London og vant begge på 9,87. Da hadde han ikke konkurrert siden 13. juni.

- Jeg tror Bolt blir rask nok til å vinne 100 meter. Så gjenstår det å se, om han har nok treningsgrunnlag til å stå 200 meteren. Der er jeg mer usikker, sier Vebjørn Rodal.

I år har Justin Gatlin herjet i fraværet til Usain Bolt. 15. mai vant han på 9,74 i Diamond League-stevnet i Doha.

Men den 1,95 meter lange mannen fra Jamaica er på strak vei mot toppformen. Og Rodal tror han rekker det for å slå Justin Gatlin, som har vært i toppform i hele år.

Gullteori NRK-eksperten har følgende teori:

- Jeg føler at Justin Gatlin har spisset formen mye denne sesongen. Jeg ser ikke for meg at han tar et nytt jafs nå. Mens Usain Bolt har en formkurve som ganske sikkert peker oppover fra løpene i London.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.