Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Derfor tror ekspertene på NFL-karriere for Rugland

Selv om Detroit skulle takke nei.

SPARKER FOR FRAMTIDEN: Få tror Håvard Rugland vil få kontrakt med Detroit Lions, men eventyret trenger ikke ta slutt med det. Foto: SCANPIX/AP/Paul Sancya)
SPARKER FOR FRAMTIDEN: Få tror Håvard Rugland vil få kontrakt med Detroit Lions, men eventyret trenger ikke ta slutt med det. Foto: SCANPIX/AP/Paul Sancya) Vis mer

(Dagbladet): Til tross for stor oppmerksomhet og suksess så langt, Håvard Rugland har et enormt hinder foran seg i veien mot NFL-kontrakt med Detroit Lions.

Det hinderet er en 38-åring ved navn David Akers, den rutinerte kickeren som spilte seg til tre strake Pro Bowls (all-starkampen) før han fikk sesongen sabotert av en lyskeskade i fjor.

Derfor snakker man om at et mirakel må til for at en norsk 28-åring skal danke Akers ut av Detroit-troppen, derfor tror ikke kjennerne på kontrakt for Rugland.

Men eventyret trenger ikke slutte med det.

En av dem som tror på en framtid for Håvard Rugland i amerikansk fotball er Mike O'Hara, som har dekket Detroit Lions i snart 40 år, og er ekspert for Lions' offisielle nettsider.

Treningsstall eller ny klubb
- Kickalicious har levert nok til å komme seg på noen sitt lag - en gang i framtiden. Men jeg tviler på at det blir Lions sitt, sier O'Hara til detroitlions.com.

Dersom Lions ikke er interessert i nordmannen i NFL-troppen, er det nemlig fortsatt muligheter i treningsstallen eller i andre klubber, mener han.

- Jeg kan se Rugland ende opp i Lions' treningsstall, eller en annen klubbs treningsstall dersom han blir droppet helt av Detroit. Om han ønsker å fortsette å prøve, kan han få en karriere i NFL, sier O'Hara.

Systemet fungerer også sånn at dersom Lions ikke tilbyr Håvard Rugland kontrakt, så står han fritt til å snakke med andre klubber i ligaen.

Og Mike O'Hara får støtte av kollega Tim Twentyman.

Har bevist
- Jeg er enig i alt. Han har gjort mange intervjuer og har blitt veldig kjent de siste månedene, men han har forblitt ydmyk hele veien, og har vært en god lagkamerat. Alle spillere jeg har snakket med i garderoben liker fyren, sier han.

- Alle så reaksjonene fra lagkameratene på sidelinja etter det første field goal-et på fredag. De hadde det like gøy som Rugland. Dette er en fantastisk historie, og forhåpentligvis vil flere unger i Europa starte med sporten på grunn av ham. Det vil bli tøft å dytte Akers ut av dette laget, men han har bevist at han kan sparke i denne ligaen, og han vil få sjansen før eller seneren, mener Twentyman.

Håvard Rugland har imponert mange under tiden i Detroit, spesielt de som trodde han bare var YouTube-kuriosa med lite å stille opp med i den store manesjen.

Mediahypen og supporteroppmerksomheten kommer også godt med, dersom andre klubber skulle vurdere å snuse på nordmannen ved en eventuell Detroit-exit.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media