Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

MMA:

Derfor tror han sjokktapet tok knekken på MMA-stjerna: - Hun sa: «Hva faen gjør jeg?»

UFC-president Dana White tror Ronda Rousey er ferdig som MMA-utøver.

SNART SLUTT? Ronda Rousey etter tapet mot Amanda Nunes 30. desember. Nå spår UFC-sjefen at karrieren til Rousey kan være over. Foto:  AP Photo/John Locher
SNART SLUTT? Ronda Rousey etter tapet mot Amanda Nunes 30. desember. Nå spår UFC-sjefen at karrieren til Rousey kan være over. Foto:  AP Photo/John Locher Vis mer

(Dagbladet): Mixed martial arts-utøveren Ronda Rousey (29) var sportens ubestridte dronning og sto med 12 seiere og null tap før møtet med Holly Holm i november 2015. Så kom sjokktapet.

Og i comebacket i desember i fjor mot Amanda Nunes fikk Rousey et nytt slag i trynet. Bokstavelig talt. Tapet kom etter bare 48 sekunder. Ydmykelsen var komplett.

AU: Amanda Nunes fra Brasil vant raskt mot Ronda Rousey i UFC 207 den 30. desember. Foto: Christian Petersen/Getty Images/AFP 
AU: Amanda Nunes fra Brasil vant raskt mot Ronda Rousey i UFC 207 den 30. desember. Foto: Christian Petersen/Getty Images/AFP  Vis mer

Nå kan tidenes mest kjente MMA-kvinne være historie, ifølge UFC-president Dana White.

- Hun er et så stort konkurransemenneske og hennes statistikk betydde alt for henne. Når hun først tapte, begynte hun å si: «Hva faen gjør jeg? Dette er livet mitt. Hva er dette? Jeg ønsker å oppleve andre ting». Jeg tror det er det hun har startet å gjøre, og hun har allerede fått mye penger. Hun vil aldri ha behov for å tjene penger igjen, sier Dana White, ifølge Bleacher Report.

Rousey tjente angivelig 25 millioner kroner (3. mill. dollar) på kampen mot Nunes under UFC 207 for en drøy måned siden.

- Takk

I podcasten UFC Unfiltered på UFCs egne sider, går White enda lenger i å antyde karriereslutt for Rousey.

- Alt er opp til henne, men må jeg si noe, så vet jeg ikke om hun kommer tilbake. Jeg tror kanskje hun er ferdig, sier White.

Rousey selv har vært helt tyst etter det andre strake tapet - bortsett fra en uttalelse via ESPN:

- Jeg vil takke fansen som har vært der for meg. Ord kan ikke beskrive hvor mye deres støtte og kjærlighet betyr for meg. Å komme tilbake og slåss - og vinne - var det eneste jeg fokuserte på det siste året. Noen ganger går det ikke som du hadde planlagt. Jeg føler meg stolt over å se hvor langt kvinnenes UFC har kommet. Nå trenger jeg tid til å reflektere og tenke på framtida. Takk for at dere trodde på meg, sa Rousey.

Kampsport-talent

Så hvem er egentlig Ronda Rousey?

29-åringen er født i Riverside, California og det ble en dramatisk oppvekst.

I 1995 tok faren selvmord, da Ronda bare var åtte år gammel. Ronda vokste opp som yngst av tre jenter og det var moren AnnMaria De Mars som tok seg av Ronda i oppveksten. AnnMaria hadde en fortid innen judo, noe Ronda startet med som 11-åring. Hun ble trent av moren til hun var 13, da brakk hun nemlig morens håndledd ved et uhell.

Som 17-åring var Ronda kvalifisert til OL i Aten i 2004. Samme år tok hun gull i junior-VM i Ungarn.

I 2008 deltok Ronda i OL i Beijing der hun røk ut i kvartfinalen.

Rett etter OL la hun judo-karrieren på hylla og endte opp i mer brutale og nådeløse MMA.

Debuten fikk hun 6. august 2010. Da ble Hayden Munoz beseiret etter bare 23 sekunder.

Resten er historie.

12 strake seiere er nå blitt etterfulgt av to strake tap.

Tvil

De siste åra er Rousey også blitt kjent via ulike filmer og tv-serier.

MMA-Revyens redaktør, Andreas Roaldsnes, fortalte til Dagbladet i desember at han er usikker på framtida til Rousey.

- Hun varslet for lenge siden at hun ikke har mange kamper igjen. Jeg tviler sterk på at hun deltar i en «ikke-tittelkamp». Nå må hun kjempe seg opp igjen, og jeg tror ikke hun har det i seg. Kan hende jeg tar feil og at hun blir mer bestemt, men jeg forventer at hun er ferdig, sa Roaldsnes til Dagbladet for en måned siden.

Amanda Nunes var i ekstase etter seieren mot Rousey rett før nyttår.

- Bare glem henne. Bare glem Ronda Rousey, skrek Nunes til salen.

UFC-PRESIDENT: Dana White. Foto: AP 
UFC-PRESIDENT: Dana White. Foto: AP  Vis mer

- Hun kommer til å starte med filmer nå. Bare glem henne, fortsatte Nunes.

Nå går hun ut og beklager.

- La meg forklare. Jeg var overbegeistret med adrenalin, følelser og smerte. Jeg kan ha sagt ting eller publisert saker som jeg nå skjønner at jeg ikke burde gjort. Jeg vil beklage til Ronda. Det gjelder også til både hennes og mine fans. Ronda er en fantastisk utøver som har gjort så mye for sporten, og spesielt for kvinner, skriver Amanda Nunes på Instagram.

PS: MMA er en av de raskest voksende idrettene i verden. Det er en fullkontakt idrett som bruker teknikker fra boksing, brasiliansk jiu-jitsu, Muay Thai, bryting og judo.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling