Derfor tror Kristoff VM-gull er mulig

- Det var en betryggende test.

GOD BAKKEFORM: Alexander Kristoff fikk gode tilbakemeldinger i den siste motbakketesten før VM forrige lørdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
GOD BAKKEFORM: Alexander Kristoff fikk gode tilbakemeldinger i den siste motbakketesten før VM forrige lørdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

ASTORGA (procycling.no): Den norske troppen peker på Alexander Kristoff som Norges gullkort i søndagens VM.

Likevel var ikke 27-åringen overbevist da procycling.no pratet med ham tidligere denne uka. Han tror det vil være «helt på luggen» om han henger med og får spurte om gullet.

Med i bagasjen til kraftprøven over 254,8 kilometer og 4284 høydemeter har Kristoff selvtillit fra bakketrening på hjemmebane.

Sist lørdag kjørte han sammen med Markus Hoelgaard intervaller i treningsbakken slik han har gjort gjennom hele sesongen og karrieren.

I motvind opp den 1,3 kilometer lange bakken à 9 prosent med maksstigning på 14 prosent fikk Kristoff svar på hvor godt han klatrer.

- Jeg tok hvert fall Markus. Han hang med, men sleit på bakhjulet mitt, smiler 27-åringen.

- Hva betyr økta med tanke på klatreformen din på søndag?

- Det var en betryggende test og klart bedre enn når jeg kjører hardøkta alene. Det gir selvtillit å vite at jeg går bra i bakker ut i fra min kapasitet, sier Kristoff til procycling.no.

Rogalendingen baserer følelsen på wattverdiene han produserte på treninga. Watt er en betegnelse på hvor mye kraft en syklist klarer å produsere i forhold til egen kroppsvekt.

Lørdag hadde han et snitt på 530 watt på fem drag à snaut fire minutter med maks innsats. Det er 20 watt unna rekordmålingen før Milano-Sanremo.

- Alt over 500 watt er greit, og 530 watt er et bra tall for meg. Det viser at jeg er nær toppformen, forklarer 27-åringen.

Treningskamerat Hoelgaard tror Kristoff blir vond å knekke for konkurrentene søndag.

- Han var ikke på topp i Canada, men han kjørte bra i bakken. Det er alltid vanskelig å være sikker basert på trening, men han er hvert fall i bra slag, forteller 20-åringen procycling.no.

Ingen i den norske VM-troppen har etterlatt seg tvil om at det er Kristoff de sykler for søndag.

Om 27-åringen ikke skulle ha dagen, kommer Lars Petter Nordhaug og Edvald Boasson Hagen til å få muligheten, men det finner de ikke ut av før godt ut i den sjette timen av VM-rittet.

Forventet målgang for herrenes ritt er klokka 16:55. Starten går klokka 10.

Du følger rittet direkte fra kilometer null hos www.procycling.no.