BLE UTVIST: Steven Gerrard fikk rødt kort for stemplingen på Ander Herrera. AFP PHOTO / PAUL ELLIS
BLE UTVIST: Steven Gerrard fikk rødt kort for stemplingen på Ander Herrera. AFP PHOTO / PAUL ELLISVis mer

Derfor tror Liverpool-legenden det kokte over for Gerrard

- Han spiller med hjertet.

(Dagbladet): For andre sesong på rad kan Steven Gerrard (34) ha kostet Liverpool dyrt. I går la kapteinen seg langflat etter å ha fått rødt kort i 1-2-tapet for Manchester United.

Gerrard startet hatkampen mellom Liverpool og Manchester United på benken. Der fikk han se Juan Mata sette inn 0-1 i første omgang. Etter hvilen satte manager Brendan Rodgers kapteinen sin på banen for å snu kampen.

I stedet sjokkerte Gerrard alle med å få rødt kort etter bare 42 sekunder, etter å ha stemplet bortelagets Ander Herrera.

- Jeg har skuffet lagkameratene mine og ikke minst supporterne. Jeg tar det fulle og hele ansvar. Jeg har vært med lenge nok til å vite at det var galt. Jeg vet ikke hvorfor jeg gjorde det, sier en alvorstynget Gerrard etter kampen.

- Idiotisk Etter utvisningen kom Gerrard ut fra garderoben for å legge seg langflat. Da hadde allerede to av Englands to mest profilerte fotballeksperter diskutert hendelsen.

- Gerrard er så erfaren at han vet at det var idiotisk. Du kunne se det i blikket hans da han kom på banen - han forsøkte åpenbart å løfte publikum, men det ble for mye, sier høyt respekterte Gary Neville i Sky Sports' studio.

Jamie Carragher er ikke bare ekspert, men også en nær venn av Gerrard. Liverpool-legenden tror den manglende spilletiden Gerrard har opplevd etter at overgangen til LA Galaxy ble offentliggjort i januar er grunnen til at det kokte over.

- Jeg tror frustrasjonen over å sitte på benken fra start av fikk ham til å gjøre dette, sier Carragher.

- Når du tenker på de beste kampene Steven har spilt for Liverpool, som FA Cup-finalen mot West Ham og Champions League-finalen mot AC Milan i Istanbul, så har han ikke vært rolig, kalkulert og spilt med hodet. Han har spilt med hjertet. Han er en følelsesladd spiller, sier Sky Sports-eksperten som et slags forsvar på Gerrards høye tenningsnivå.

- Vil ikke kritisere ham Den unødvendige handlingen var uansett sterkt bidragsytende til at Liverpool tapte den uhyre viktige toppkampen. Ikke lenge etter unyttet Mata overtallet ved å saksesparke inn nok en praktscoring.

HØYT TENNINGSNIVÅ: Gerrard rakk å sette inn en voldsom takling på Juan Mata, bare noen sekunder før han ble utvist. Foto: Jon Super/AP
HØYT TENNINGSNIVÅ: Gerrard rakk å sette inn en voldsom takling på Juan Mata, bare noen sekunder før han ble utvist. Foto: Jon Super/AP Vis mer

Da hjalp det lite for Gerrard at Daniel Sturridge reduserte én gang for hjemmelaget. Liverpool-manager Brendan Rodgers vil likevel ikke si seg misfornøyd med kapteinen sin.

- Jeg har ikke lyst til å kritisere ham. Han har vært fantastisk så lenge jeg har vært her, sier Rodgers.

Syndebukk igjen Faktum er imidlertid at Gerrard tabbet seg ut også 27. april i fjor. På det tidspunktet jaktet Liverpool sitt første seriemesterskap siden 1990, men i toppkampen mot Chelsea sklei Gerrard og ga bort et mål. José Mourinhos menn vant til slutt kampen, Manchester City serien.

- Hvis jeg hadde vært Steven, vet jeg ikke om jeg hadde klart å fortsette karrieren. Følelsesmessig må det ha vært veldig, veldig tøft, skrev nåværende Barcelona-spiller Luis Suárez i selvbiografien sin etterpå.

Gerrard klarte imidlertid å fortsette karrieren, men i går ble han nok engang den store syndebukken. 1-2-tapet betyr at forskjellen mellom Manchester United på den essensielle fjerdeplassen og Liverpool på femte økte til fem poeng.

Med bare åtte kamper igjen av sesongen, kan tapet bety at Liverpool går glipp av den siste Champions League-billetten.

UNNSKYLDTE SEG: Etter kampen beklaget Gerrard at han stemplet Herrera. Foto: Phil Noble/Scanpix
UNNSKYLDTE SEG: Etter kampen beklaget Gerrard at han stemplet Herrera. Foto: Phil Noble/Scanpix Vis mer