Derfor tror vi Rosenborg faller ned fra tronen

Ole Gunnar Solskjær + Molde = GULL.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Annonse

(Dagbladet): Du må ikke nødvendigvis være orangutang for å levere det beste tippeligatipset. Men så lenge algoritmer ikke er i spill er det ingen ulempe å være glad i bananer.

DET ER SAGT før og jeg nevner det igjen - det er ikke vitenskap vi driver med når vi setter opp de årlige tabelltipsene. Det er i beste fall synsing på kvalifisert nivå. Stadig vanskeligere fordi kontinuitet synes å ha gått av moten i norsk fotball. Som om det ikke er viktig lenger. Årsakene er selvfølgelig mange, flere av dem handler om dårlig råd, dårlig håndverk, gambling i spillermarkedet og spillere som overvurderer seg selv og lar grådigheten styre veien.

Du må ikke nødvendigvis være orangutang for å levere det beste tippeligatipset. Men så lenge algoritmer ikke er i spill er det ingen ulempe å være glad i bananer.

Men faktum står der likevel.

Fotballen lider av gjennomtrekk.

FOR DET DU har i februar er ikke nødvendigvis det du stiller med til seriestart. Stabæk 2014 og 2015 er de beste eksemplene på det. Og det du har til seriestart blir ofte forsterket før 1. april. På mandagens kick off på Ullevaal Stadion var det knapt en klubb som ikke snakket om muligheter og nødvendigheter før overgangsvinduet stenger 31. mars. Og så kommer sommervinduet (22.07 - 18.08), der ambisjoner og desperasjoner i forhold til topp og bunn gjør at gjennomtrekken i hvert fall ikke blir mindre.

Ja, vi mener Molde vinner seriegullet 2016.

Men hvem som til slutt er på bildet når konfettien spruter over laget og trofeet er vi mer usikre på.

Hvem tror du vinner Tippeligaen 2016? Gi din stemme i avstemingsboksen!

FOR ÅTTE ÅR SIDEN brukte Dagbladet et pelsdyr fra Borneo til å sette opp tippeligatipset. Da vi gjorde opp status i november var Orangutangen Sol best av alle. Så det er ikke algoritmer og datamaskiner i spill når vi nok en gang legger stoltheten på hoggestabben, løsningen på beregningsoppgaven "Hvem vinner Tippeligaen 2016" handler utelukkende om tro. Og i Dagbladet tror vi på Molde fordi Molde løper den ekstra mila i sin nesegruse tro på frelseren.

Eller Ole Gunnar Solskjær som han også heter.

DET HJELPER SELVFØLGELIG at Molde har et bra lag der de unge spillerne vil ta store steg fort. Ja, de har mistet mange sentrale folk fra forrige sesong. Men laget som tapte 3-1 for Sevilla over to kamper i februar så ikke ut til å savne noen av dem. Men Rosenborg vil savne sine eksporterte spillere, det er derfor vi plasserer tittelforsvarerne på tredjeplass.

Og mest, mer enn Aleksander Søderlunds 22 tippeligascoringer, tror jeg Kåre Ingebrigtsen vil savne Ole Selnæs og de mange pasningene han slo rett i bakrom med en ballberøring.

Derfor tror vi Rosenborg faller ned fra tronen

DAG EILEV FAGERMO i Odd savner bare en kantspiller og det vil han finne utenfor Norges grenser før månedskiftet. Resten ser veldig bra ut. Og klarer keeper Sondre Rossbach å levere et brukbart utbytte på de 44 kampene Odd investerte i det unge talentet forrige sesong, er det egentlig bare en ting som er overordnet alt når sommeren kommer.

Og det er at Dag Eilev Fagermo ikke går til Brøndby.

MULIGHETEN FOR AT en norsk trener kan ta enda en betydlig posisjon i dansk fotball var et tema tidligere i vinter, og jeg vet at Fagermo er fristet og kan tenke seg utfordringen. Men så lenge Brøndby er et børsnotert selskap vil ingen informasjon lekke. Derfor kan heller ikke Fagermo si noe om det er noe å si. Og det er usikkerheten man må leve med i Odd gjennom våren.

Fordi filosofien trumfer alt er det verre enn frykten for å miste en spiller eller tre.

KJETIL REKDALS FRYKT er skader på de skadeutsatte spillerne. Holder de seg friske kan Vålerenga overraske. Gjør de det ikke kan det fort bli som før. Men flere er gode i VIF 2016 og treneren virker ikke like opptatt av å forklare hvorfor det eventuelt ikke går som alle håper. Men hvordan det er andre steder - som at lokallaget Odd bare spilte med to telemarkinger i en gitt kamp i fjor, noe Fagermo bestred med ni før Ole Gunnar Solskjær begynte å le og de ble enige om fem - er han oppdatert på.

FRA 24. MAI og ut 2015-sesongen var Strømsgodset Tippeligaens beste lag. Bjørn Petter Ingebretsens inntreden reddet og løftet Godset. Nå hefter alt laget gjør ved fjorårets redningsmann. Og det ansvaret er betydelig større enn å finne veien ut av en forgjengers blindgater.

Spillersalg og en litt stygg tendens til å miste ballen sentralt gjør at Strømsgodset plasseres der de gjør.

LILLESTRØM SER BEDRE ut enn på mange år og kan bli årets sensasjon. Vi tror også sjetteplassen på tabellen blir en synlig delelinje i årets sesong. Om ikke Viking får orden på det og gjør 6-10 delingen til 7-9. Men det vil vi se først.

MANGE KAN RYKKE ned, men Sarpsborg, Haugesund og Aalesund gjør det ikke. Tror vi. For Sogndal, Bodø/Glimt, Stabæk, Brann, Tromsø og Start vil store deler av sesongen handle om å unngå de to siste plassene. Der trøkket, forventingene, maset og den forventede desperasjonen rundt Brann - som det er vanskelig å se er blitt så mye bedre siden i fjor - vil sette sitt preg på nedrykkstriden.

Når hjertet styrer hjernen blir det fort sånn.

Tippeliga-tabellen 2016:

1) Molde
2) Odd
3) Rosenborg
4) Vålerenga
5) Strømsgodset
6) Lillestrøm
7) Viking
8) Sarpsborg
9) Haugesund
10) Aalesund
11) Sogndal
12) Bodø/Glimt
13) Stabæk
14) Brann
15) Tromsø
16) Start

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer