FEIL MANN?: Sir Alex Ferguson oppfordret fansen til å ta vare på - og støtte - sin nye manager. Nå tyder mye på at Manchester United kvitter seg med Moyes etter under én sesong i klubben. Foto: AFP PHOTO / IAN KINGTON
FEIL MANN?: Sir Alex Ferguson oppfordret fansen til å ta vare på - og støtte - sin nye manager. Nå tyder mye på at Manchester United kvitter seg med Moyes etter under én sesong i klubben. Foto: AFP PHOTO / IAN KINGTONVis mer

Derfor trosser United-fansen Fergusons utpekte

Hevder Moyes sparkes innen 24 timer.

(Dagbladet): Britisk presse melder at David Moyes (50) snart er ferdig som Manchester United-manager.

Sky Sports hevder Moyes får sparken innen 24 timer.

- Våre kilder sier at Moyes er ferdig i løpet av de neste 24 timene. Manchester United forteller at han fortsatt er lagets manager, skriver tv-kanalen.

Leder i Manchester Uniteds norske supporterklubb, Bård Skaar Viken tar forbehold om at spekulasjonene fra et samlet engelsk pressekorps stemmer, men blir ikke overrasket hvis Moyes omsider får sparken.

- Ryktene går på at han har mistet garderoben og når ikke spillergruppa støtter manageren hundre prosent, er det en umulig oppgave å fortsette. Flere hevder at Danny Welbeck vil bort, og Nemanja Vidic er allerede ferdig. Det er ikke positivt at det ulmer i spillergruppa, sier Skaar Viken til Dagbladet.

I JULI: David Moyes ble presentert som United-sjef i fjor sommer. Dette bildet er fra 5. juli. Foto:  AFP PHOTO / PAUL ELLIS/FILES
I JULI: David Moyes ble presentert som United-sjef i fjor sommer. Dette bildet er fra 5. juli. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS/FILES Vis mer

- Jeg er ikke overrasket hvis Moyes ikke får mer enn én sesong i klubben. Det har ikke vært noen tegn til forbedring og det var veldig lite å glede seg over i 2-0-tapet mot Everton, sier supporterlederen.

Vil ikke avkrefte Lokalavisa Manchester Evening News har vært i kontakt med Manchester United som ikke vil forteller om Moyes får sparken.

Men:

United vil heller ikke avkrefte at skotten forsvinner.

- Det høres ut som et klart tegn på at Moyes snart er ferdig, sier Skaar Viken.

- Hvorfor skjer dette nå?

SMELL: Manchester United-manager David Moyes så laget tape mot Everton i går. Foto:  EPA/PETER POWELL
SMELL: Manchester United-manager David Moyes så laget tape mot Everton i går. Foto: EPA/PETER POWELL Vis mer

- Det er nok en sammensatt forklaring på hva som er gått feil. Eierne vil ha noen som kan forvalte verdiene på en god måte. Det snakkes om én til to milliarder kroner som er satt av til spillerkjøp i sommer, og da er nok eierne usikre på om Moyes er rett mann for United, sier Skaar Viken.

Fergie-støtte Eks-manager sir Alex Ferguson avsluttet sin United-karriere med en appell til fansen:

- Klubben støttet meg. Alle de ansatte støttet meg. Spillerne støttet meg. Nå er deres (fansens) jobb å støtte deres nye manager. Det er viktig, sa Ferguson i mai i fjor.

Og flere United-profiler har støttet skotten.

- Vi vil ikke ha en manager som er en «hired gun» for to eller tre år. Vi vil at han skal få skape sin egen arv. Vi har en manager som har vår fulle støtte til å ta avgjørelser om spillere og rundt akademiet. Han har samme makt som Alex hadde, sa United-styreformann Ed Woodward i oktober, ifølge Daily Mail.

Andre sa:

- I David Moyes har vi en som forstår ting som gjør denne klubben så spesiell. Vi har sikret oss en mann på en lang kontrokt som kan bygge et lag for framtida. Stabilitet skaper suksess, sa United-profil Bobby Charlton.

- Jeg tror United vil gjøre det greit og at Moyes får mye tid på seg. Det fortjener mannen, sa Roy Keane i mars.

Supporterleder Skaar Viken mener likevel at de fleste United-supportere har fått nok av Moyes.

- Det er viktig å presisere at alle, både United-profiler og fans, ønsker at Moyes skal lykkes. Men så langt har ikke det skjedd, og det må få konsekvenser. Fansen har støttet Moyes i hver kamp, men nå virker det som tålmodigheten til de fleste er veldig, veldig lav, sier Skaar Viken.

Håper på Klopp - Hvem bør ta over?

- Mitt tips er at United går for en erfaren manager. Jeg tipper Jürgen Klopp og Louis van Gaal er gode alternativer. Personlig vil jeg trekke fram Klopp, sier supporterlederen.

STØTTET MOYES: Roy Keane. Foto: REUTERS/Cathal McNaughton
STØTTET MOYES: Roy Keane. Foto: REUTERS/Cathal McNaughton Vis mer

TV 2-profil Øyvind Alsaker mener United har mistet vinnerkulturen under den under Moyes.

- Nei, ikke overrasket i det hele tatt. Jeg har sett lenge at det går den veien, og det er fordi United har en posisjon å ivareta. De kan ikke reise rundt å bli ydmyket helg etter helg før det til slutt ikke er noe igjen av stoltheten. Han har rasert en vinnerkultur i løpet av ni måneder. I alle jobber, men særlig i Manchester United, handler det om resultater. Han har ikke vært i nærheten av det, og det har ikke vært noe fremgang å spore heller. Det er ingenting positivt å si om de ni månedene under David Moyes. Det er en ganske brutal fasit, sa Alsaker til Dagbladet tidligere i dag.

Med 57 poeng er United plassert som nummer sju i Premier League. Klubben er uten mulighet til å skaffe seg en plass i neste sesongs Champions League.

STØTTET MOYES: Bobby Charlton. Foto: AFP PHOTO / KAZUHIRO NOGI
STØTTET MOYES: Bobby Charlton. Foto: AFP PHOTO / KAZUHIRO NOGI Vis mer