GULL: Karsten Warholm var mildt sagt sjokkert da han kom i mål under VM-finalen i 400 meter hekk. - Jeg følte jeg hadde sett et spøkelse, sa han til pressen. Etter seieren, unngikk flere utøvere å gratulere verdensmesteren. Video: Reuters / Scanpix Vis mer

Derfor unngikk utøvere å gratulere Warholm med gullet

Warholms trener har forklaringen.

(Dagbladet): Da 21 år gamle Karsten Warholm løp inn til VM-seier på 400 meter hekk onsdag kveld, måtte han tidvis feire for seg selv.

For ikke alle konkurrentene gikk bort og gratulerte ham med seieren.

Karsten Warholms trener, Leif Olav Alnes, sitter på forklaringen.

Virusalarm

Alnes sier til Expressen at magevirus er årsaken.

- Det gikk ut en beskjed om at utøvere måtte prøve å unngå å gå fram til hverandre etter løpet. Jeg er ganske sikker på at det er årsaken sier, sier han til avisa.

Alnes sier at det var ved to anledninger at utøvere ikke gikk bort for å gratulere Warholm med det historiske gullet.

- Det er veldig slitsomt å løpe 400 meter hekk. Så det er ikke så rart at man ikke går fram da, det er ikke det første man tenker på, sier han.

Onsdag slo VM-arrangørene magevirusalarm. På et av utøverhotellene i sentrum av London, Tower hotell, har et magevirus spredt seg. Mageviruset, noroviruset, har ifølge landslagsoverlegen spredt seg til alle utøverhotellene.

- Det har vært relativt lite utvikling det siste døgnet, så totalt sett er det 37 som er registret og det er fire-fem flere enn i går (tirsdag), sa landslagsoverlege Ove Talsnes onsdag.

Symptomene er ifølge Talsnes oppkast og diaré. Legen sa onsdag at de hadde iverksatt en rekke tiltak for at det ikke skal ramme norsk utøvere, blant annet fokus på håndhygiene.

Sjokkseier

Selv om ikke alle VM-utøverne gikk bort til gullvinneren for å gratulere ham, har gratulasjonen likevel strømmet inn på sosiale medier.

Flere politikere, blant annet statsminister Erna Solberg har gratulert sunnmøringen med seieren. Også andre norske idrettsstjerner, som Aksel Lund Svindal, har gratulert Warholm på Twitter.

VM-seieren er også bredt omtalt i internasjonal presse. Blant annet skriver Business Insider at «det er innafor å si at ingen var så overrasket eller sjokkert over resultatet som han selv var» og legger ved bilde av Warholm da han gikk i mål.

På Twitter skriver flere om reaksjonen til Warholm da han gikk i mål.

- Den gladeste personen på dag seks av mesterskapet, skriver en på Twitter. En annen skriver:

- Han er en legende. Friidretten trenger flere som ham.

- Ufattelig kult

Onsdag kveld klokka 22.33 gikk startskuddet for VM-finalen i 400 meter hekk. I et regntungt og kjølig London klokket han inn gullet på 48.35.

Warholm satte ny norsk rekord på øvelsen på Bislett i juni med 48.25, og har hatt VM-finalen i kveld som hovedmål hele sesongen.

I forkant av mesterskapet trodde Warholm han måtte ned på 47.90 for å få medalje i kveldens VM-finale.

Tida han løp på viste seg å være mer enn god nok.

Under seiersfesten onsdag kveld, fortalte Warholm til Dagbladet at VM-bragden fra Olympiastadion ennå ikke var sunket inn.

- Jeg sliter med det. Det er ikke kødd, liksom. Jeg tenker alltid at når jeg hører folk si det, så er det bare en klisjé. Men det er så vanskelig å oppfatte det, på en måte. Nei, det er så ufattelig kult, sa Warholm.