Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Derfor valgte Berget å stå på beina da han kunne falt

- Ser at det er kontakt, sier Solskjær.


(Dagbladet): Strømsgodset - Molde 1-1.

Jo Inge Berget ga Molde en tidlig ledelse da han kom alene med Adam Larsen Kwarasey på Marienlyst etter omkring et kvarter.

Like før pause skjedde det igjen. Berget kom alene med sin gamle lagkamerat, dyttet ballen forbi Godset-keeperen, men kom ut av balanse da han streifet Larsen Kwaraseys bein.

Dommer Svein Erik Edvartsen syntes ikke det kvalifiserte til straffe. Uansett om det var rett eller galt: I ytterste konsekvens kan denne situasjonen bli avgjørende for hvem som vinner tippeligagullet.

- Det er klart at jeg er borti Adam, og han er borti meg. Jeg kommer litt ut av balanse og rekker ikke ta igjen ballen. Da ble det sånn det ble, sier Berget til Dagbladet.

Husket skjenneprekenen I bakhodet hadde han skjenneprekenen han fikk fra manager Ole Gunnar Solskjær etter at han forsøkte å filme seg til straffe mot nettopp Strømsgodset i serieåpningen i mars.

- Forrige gang jeg la meg ned, ble det masse styr i mange dager. Det sitter litt i det også. Nå valgte jeg å ikke legge meg. Han var borti meg, så jeg kunne kanskje lagt meg nå også. Men jeg klarte å holde meg oppe, og det skal egentlig ikke ha noe å si om du står på beina eller ikke, sier Berget.

Solskjær var sint på Berget under og etter hjemmekampen mot Godset. Han plukket spissen av banen, og etterpå måtte Berget beklage foran lagkameratene i garderoben. Men i går mente Solskjær at Berget godt kunne fått straffe - selv om han holdt seg på beina.

- Når jeg ser på TV, ser jeg jo at det er kontakt. Men han er ærlig, og det er veldig kjekt å se at spillerne er ærlige og ikke detter når de kan stå. Jeg tok ham av banen mot Godset sist. Jeg tror det var det som sto i hodet hans, sier Solskjær til Dagbladet.

- Angrer du på det nå, kanskje?

- Nei, nei, nei! insisterer Solskjær.

MISTET BALANSEN: Jo Inge Berget rett etter sammenstøtet med Adam Larsen Kwarasey. foto: THOMAS RASMUS SKAUG
MISTET BALANSEN: Jo Inge Berget rett etter sammenstøtet med Adam Larsen Kwarasey. foto: THOMAS RASMUS SKAUG Vis mer

- Kan du stå, så skal du stå.

Dommeren må avgjøre Berget forklarte også til Solskjær at han husket hva som skjedde sist.

- Jo Inge sa at det var straffe, men at han ikke kunne falle på grunn av hvordan jeg reagerte sist, og hvordan han vet at jeg vil de skal spille. Det har jeg ingen problemer med. Det er dommeren som må ta avgjørelsen, ikke Jo Inge. Han kan ikke falle for å få straffe, sier Solskjær.

- Men vi trenger ikke mase mer om det nå. Uansett hva jeg sier nå, får vi ikke straffe.

Adam Larsen Kwarasey er ikke enig med Molde-manageren i at det var straffespark da han gikk ut i stjerne i duellen med Berget.

- Jeg snakket med Jo Inge rett etter kampen, og han sa selv at «jeg er glad jeg ikke falt der, da hadde jeg fått kjørt meg, tror jeg». Det sier vel sitt om situasjonen. Jeg var bittelitt borti ham - eller han var bittelitt borti meg, jeg vet ikke. Det er bra dommeren ikke dømmer straffe på den, for da skulle Ola (Kamara) hatt ti straffer for den ene situasjonen i andre omgang, sier Godset-keeperen til Dagbladet.

- Men du hindrer Berget i nå ballen?

 - Han hindrer seg selv. Han sleper det ene beinet sitt etter seg, og det er derfor han treffer meg. Hadde han løpt normalt, hadde han nok klart å hoppe over foten min. Da hadde han sikkert putta, og hadde ikke trengt den straffa Solskjær vil ha, sier Larsen Kwarasey.

SLÅR NED PÅ FILMING: Ole Gunnar Solskjær gir spillerne klar beskjed: Kan du stå på beina, skal du stå. Dommeren avgjør om det er straffe. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
SLÅR NED PÅ FILMING: Ole Gunnar Solskjær gir spillerne klar beskjed: Kan du stå på beina, skal du stå. Dommeren avgjør om det er straffe. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG Vis mer