Derfor valgte Hoseth VIF-trøya

Magne Hoseth mistrivdes både sosialt og sportslig i F.C. København. Kjetil Rekdal lover å gi Hoseth drømmerollen i Vålerenga.

-  Det er bare i nødstilfeller det er aktuelt å plassere Magne på kanten. Det ville være et misbruk om han skulle spilt der til stadighet. I Vålerenga har vi stor frihet i spillet vårt. Det skal selvsagt Magne få, forsikrer Rekdal.

Det er flere grunner til at midtbaneeleganten i går signerte for Vålerenga.

Lavere lønn

I Vålerenga blir Hoseth en av klubbens best betalte spillere. Likevel bekrefter både klubbdirektør Kjetil Siem og Hoseth selv at lønna blir betraktelig lavere enn i F.C. København.

Det var nemlig andre grunner som lokket Hoseth til Vålerenga. Aller viktigst var kanskje Rekdals lovnader om å gi ham drømmerollen - sentralt på midtbanen eller like bak spissene.

-  F.C. København var ikke plassen min å være lenger. Vålerenga er en klubb som virkelig vil satse på meg. Her får jeg spille på styrkene mine, forklarer Hoseth.

Rollekrasj

Kjetil Rekdal mener Vålerenga har slitt med presisjonen i hele år. Løsningen på det tror han heter Magne Hoseth:

PUBLIKUMSMAGNE(T): Her kler Magne Hoseth på seg Vålerenga-drakta for første gang. Han får draktnummer 8 og fri rolle på midtbanen. Hoseth debuterer mot Odd Grenland 4. juli. Foto: Hans Arne Vedlog
PUBLIKUMSMAGNE(T): Her kler Magne Hoseth på seg Vålerenga-drakta for første gang. Han får draktnummer 8 og fri rolle på midtbanen. Hoseth debuterer mot Odd Grenland 4. juli. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

-  Han har den presisjonen vi har slitt med. Han er kreativ, han scorer mål, og han er en tilrettelegger. Magne kan gjøre ting på egen hånd. Det skal han få lov til hos oss, sier Rekdal.

Selv gir Hoseth kantrollen i København mye av skylden for motgangen på landslaget.

Foran Italia-kampen ble 24-åringen nemlig vraket av Åge Hareide. Nå vil Hoseth erobre tilbake den sentrale midtbanerollen.

-  Det ble et rollekrasj for meg på landslaget og i F.C. København. Det var vanskelig å omstille seg til den sentrale posisjonen på landslaget når jeg spilte kant på klubblaget. Det håper jeg å rette på nå, sier Hoseth.

Spiste alene

Hoseth hadde også personlige årsaker for å forlate København etter et snaut år i den danske toppklubben.

-  Det var også sosiale årsaker til det, ja, bekrefter Hoseth.

F.C. København-trener Hans Backe sier han hadde mange samtaler med Hoseth.

-  Det kom ikke overraskende på meg at han valgte å dra til Oslo. Han ville hjem. Jeg har snakket mye med Magne om dette, og han følte seg ganske isolert i København. Han hadde noe kontakt med medspillerne, men han tok selv opp at det var vanskelig å komme alene til et nytt land. Blant annet gikk han mye ut alene for å spise, sier Backe til Dagbladet.

Trivdes ikke

Magne Hoseth tok selv kontakt via SMS med VIF-direktør Kjetil Siem. Det skjedde for tre dager siden.

-  Vi måtte finne en løsning på dette. Jeg merket både på trening og kamp at han ikke hadde den riktige gleden og at det ikke fungerte for ham i København, sier Hans Backe.

Han respekterer Hoseths valg.

-  Nå får han det som han vil, og dermed kan han igjen spille med mer glede og inspirasjon, sier Backe.

Verken klubbdirektør Niels-Christian Holmstrøm i FCK eller VIF-direktør Kjetil Siem vil kommentere overgangssummen. Ifølge danske medier selges Hoseth for et sted mellom seks og åtte millioner kroner.