Kristine Leine er klar for Rosenborg

Derfor valgte hun Rosenborg

Coronapandemien var en medvirkende årsak da Kristine Leine bestemte seg for å forlate profflivet i England. Hun hadde flere friere, men Rosenborg trigget mest.

OSLO  20190315.
Kaptein på Røa, Kristine Leine under Kick Off med Toppserien 
Foto: Berit Roald / NTB
OSLO 20190315. Kaptein på Røa, Kristine Leine under Kick Off med Toppserien Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Midtbanespilleren på 24 år er en av flere landslagsspillere i sin beste alder som bytter ut profflivet i utlandet med spill i Norge.

Reading-spilleren varslet tidligere i mai at hun ville hjem, og onsdag kunne Adresseavisen melde at Rosenborgs hardtsatsende kvinnelag blir hennes arbeidsgiver iallfall ut 2022.

– Jeg har hatt interesse fra flere klubber, men det var Rosenborg som trigget meg mest, og jeg følte at det var de som traff meg mest på det sportslige og på det personlige, sier Leine til NTB.

Kult å få spille for RBK

- Jeg synes det er utrolig kult å få spille for Rosenborg som er en så stor klubb, og jeg gleder meg til å møte alle jentene, legger hun til.

Hun har savnet trygge rammer hjemme i Norge. Coronapandemien, med isolering og strengt regime, har preget hennes to år i Reading.

- Corona var en faktor for å dra hjem til Norge, det har vært tungt å være så langt borte fra kjæreste og familie uten å ha hatt mulighet til å treffe de. Jeg er veldig klar for å bo og spille i Norge igjen, sier Leine.

Rosenborg har satset knallhardt på kvinnelaget, og tok sølv i debutsesongen i fjor. En annen hjemvendt utenlandsproff, Kristine Minde, er gravid og utilgjengelig i år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer