Derfor valgte Ødegaard Real Madrid

- Det er uvirkelig.

MADRID (Dagbladet): Over 100 pressefolk hadde møtt opp for å ta imot Martin Ødegaard i dag.  Klokka 14:45 gikk han inn i blitsregnet for å si sine første ord som Real Madrid-spiller.

Da hadde han nettopp signert en 3,5-årskontakt med Real Madrid.

Med et litt nervøs smil sa Ødegaard:

- Det her var den beste muligheten for meg som fotballspiller.

Store mål Det kom ikke fram hvilket nummer Ødegaard får - men alt tyder på at han blir å finne på B-laget med gode muligheter for å trene med A-laget.

Selv brydde ikke Ødegaard seg så mye om detaljene:

- Målet mitt er å bli en bedre fotballspiller - enkelt og greit. Når jeg spiller på A/B-lag er ikke så viktig. Det får komme når det kommer. Det kommer til å være en kombinasjon. Jeg skal trene litt med dem begge. Hvis Ancelotti vil bruke meg på førstelaget kommer jeg til å spille der, sa han og smilte:

- Jeg følte meg utrolig velkommen da jeg kom hit og ble tatt imot på en god måte. Jeg følte meg hjemme her.

Over all forventning Martin Ødegaard legger bak seg et forrykende år i Norge. Nå venter nye utfordringer i verdens største klubb:

- Det er en drøm som går i oppfyllelse. Det er uvirkelig at jeg er klar for den største klubben i verden. Det er en ære, sa han og fortsatte:

- Året har vært uvirkelig og gått over all forventning. Det var et utrolig år, og dette året startet ikke akkurat dårlig heller, sier Ødegaard og flirer.

Den norske 16-åringen fikk spørsmål om hvordan han vil beskrive seg selv som fotballspiller:

- Jeg er en spiller som liker å ha ballen og bruke ballen. Jeg liker å bruke ballen, kombinasjonsspill og å spille på små flater. Jeg tror det blir noen spennende måneder nå. Jeg gleder meg til å komme i gang.

Hvordan skal du takle presset?

- Jeg føler ikke noe press. Det er selvfølgelig noe annet å spille for real enn Strømsgodset. Jeg skal bare nyte det. Jeg tenker mer at det er positivt enn at det er press.