Derfor var det tomt på tribunene da Bayern vant etter straffemål

Slo CSKA Moskva.

 UTSØKT CORNER:   Xabi Alonso slår alltid deilige cornere. Det var det få som fikk se i kveld. Foto: NTB Scanpix
UTSØKT CORNER: Xabi Alonso slår alltid deilige cornere. Det var det få som fikk se i kveld. Foto: NTB ScanpixVis mer

• CSKA Moskva - Bayern München 0-1 (0-1)

(Dagbladet): De to lagene tjuvstarter kveldens Champions League-runde på et tilnærmet tom arena.  CSKA Moskva ble i fjor dømt til å spille uten supportere på tribunen i kveldens kamp etter at  fansen kom med rasistiske tilrop i kampen mot Manchester City i fjor.

Det er ikke første gang de beryktede supportene fra CSKA kommer i medias søkelys. I november i fjor tvang de russiske fotballsupportere et fly til å nødlande i København.

Så der det vanligvis ville vært folkefest med storfint besøk fra Tyskland, var det tilnærmet dødt på tribunen. Arena Khimki tar  i overkant av 18 000 tilskuere. I kveld var det begrenset til hundretalls.

Straffemål Det var bortelaget Bayern München som starter kampen best. 22 minutter var spilt da Fernandes felte Mario Götze helt på kanten av sekstenmeteren.

Dommeren blåste straffe, og der var Thomas Müller iskald.

Dobbeltsjanse Men bortelaget fra Tyskland greide ikke å feste taket på kampen etter åpningsmålet. CSKA tok over, og skapte flere sjanser før pausen.

Zoran Tosic var nære da han ble spilt fri på femten meter etter en flott angrep. Men Tosic lempet ballen lagt over mål fra en god posisjon.

Roman Eremenko var enda nærmere da han curlet et skudd i krysstanga bak en sjanseløs Neuer.

 MATCHVINNER:  Thomas Müller setter inn vinnermålet på straffespark. Foto: NTB Scanpix
MATCHVINNER: Thomas Müller setter inn vinnermålet på straffespark. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Bayern var også farlige, og med hurtigtoget Arjen Robben på banen blir det skummelt uansett. 42 minutter var spilt da nederlenderen ble spilt fri og satte fart mot mål

Vel inn i sekstenmeteren la Robben ballen tilbake til Robert Lewandowski, men den polske spissen greide ikke å finne nettmaskene. Ballen gikk via keeper og ut igjen i boksen, men da heller ikke Götze greide å lure ballen i mål, sto det 0-1 til pausen.

Tøff nøtt CSKA  Moskva viste utover i den andre omganger at de blir en tøff nøtt for mange lag i Champions League. Russerne produserte flere gode målsjanser, og var absolutt på høyde med det tyske mesterlaget.

Det var smått utrolig at Tosic ikke scoret etter 53 minutter fra kloss hold. 

Men Bayern holdt unna, og står nå med seks poeng etter to kamper i Champions League.

 FEIL VEI:   Igor Akinfeev greide ikke å stoppe straffesparket. Foto: NTB Scanpix
FEIL VEI: Igor Akinfeev greide ikke å stoppe straffesparket. Foto: NTB Scanpix Vis mer