Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Derfor var møtet med mamma og pappa så følelsesladet for Tiril: - Hun tok all støyten

Og broren kjørte henne hardt.

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Tiril Eckhoff gikk sitt livs løp på hjemmebane og ble verdensmester på sprint i Holmenkollen i ettermiddag.

Minuttene etterpå ble naturlig nok av det emosjonelle slaget. Både Tiril og storebror og trener Stian Eckhoff gråt i målområdet på nasjonalarenaen.

Det ble ikke noe mindre tårevått da den nybakte verdensmesteren møtte mamma Elin Kampenhaug og pappa Knut Eckhoff heller.

- Helt enorm Foreldrene var selvsagt tilstede i Holmenkollen, og da de møter Dagbladet etter medaljeseremonien er de akkurat så stolte man kan forvente at foreldre er når datteren blir verdensmester.

- Dette er helt enormt for en mor og en far. Når du driver med toppidrett drømmer du om at ungene dine skal ha suksess. Du drømmer om at de engang skal bli verdensmester, men det at det skal skje på hjemmebane, i Holmenkollen. Det er helt ubeskrivelig, men veldig ålreit, sier pappa Knut med et smil.

Han er spesielt imponert over at datteren tok gull i dag, med tanke på problemene forrige sesong. Da ble presset for stort på fossumjenta, og VM i Kontiolahti endte i tårer av det triste slaget og skjerming fra media.

- Tok støyten - Tiril hadde egentlig en bra sesong i fjor, men forventningene fra media var nok litt store. Det var tøft for Tiril. Hun har jobbet mye med det mentale. Hun er blitt betydelig mer skjerma. I fjor tok hun all støyten for hele laget, sier Knut Eckhoff.

Han peker samtidig på at ikke alle blir gode i den teknisk ekstremt krevende idretten skiskyting med engang.

- Skiskyting er en idrett hvor det tar lang tid å bli god. Tora (Berger) var ganske voksen da hun vant sin første verdenscupseier, så man kunne ikke forvente at Tiril skulle vinne helt fra starten av, sier han.

- Hvordan skal dere feire i kveld?

- Det blir et opplegg med skiskytterforbundet, så blir det en matbit og premieseremoni, og etter det er jeg mer usikker på hvordan vi skal feire, sier han.

Suksess uansett Knut Eckhoff gleder seg minst like mye til jaktstarten i morgen, der naturligvis datteren går ut aller først, men han understreker at VM allerede er en suksess.

- Det er en dag i morgen også, men det kan bli noe helt annet. Nå er VM sikra, du kan nok si det sånn, sier han med et bredt smil.

Tirils bror og trener Stian Eckhoff var svært emosjonell etter søsterens gullmedalje.

- Dette betyr enormt mye. Vi har lagt ned mye jobb med Tiril. Hun var utbrent i januar. Hun var litt lei av skiskyting. Det har vært en tøff jobb mentalt. Derfor er dette ekstremt deilig, sier trener og storebror Stian Eckhoff.

- Hatt det tøft - Tiril er et ja-menneske som gir mye av seg selv. Hun har også hatt det tøft til tider, men hun har alltid vært en tøffing. I barndommen var jeg ganske tøff med henne. Da fikk Tiril gjennomgå. Hun var jo yngst. Likevel taklet hun det bra, og hun var alltid det råeste talentet av oss søsknene, sier han videre.

Stian Eckhoff trekker samtidig fram at gullet var en lagseier.

- Dette var en stor seier for Tiril, men også en stor seier for hele laget. Marte og Synnøve sa til meg at de ikke klarte å konsentrere seg helt mot slutten av løpet, fordi de var så opptatt av Tirils løp.

EMOSJONELT: Her får Tiril Eckhoff gullklemmen av bror og trener Stian Eckhoff. Foto: Bjørn Langsem
EMOSJONELT: Her får Tiril Eckhoff gullklemmen av bror og trener Stian Eckhoff. Foto: Bjørn Langsem Vis mer