Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Derfor varsler Perry 90 minutter med nervekrig søndag kveld

- Det er ikke mind games, jeg er realist.

FORBEREDT PÅ NERVEKRIG: Rosenborgs trener Per Joar Hansen frykter ikke at spillerne hans vil slite med å takle presset i gullduellen neste helg. Han er vel mer spent på Strømsgodsets.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
FORBEREDT PÅ NERVEKRIG: Rosenborgs trener Per Joar Hansen frykter ikke at spillerne hans vil slite med å takle presset i gullduellen neste helg. Han er vel mer spent på Strømsgodsets. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

LERKENDAL (Dagbladet): Nervekrigen er allerede i gang, skal vi tro landets største aviser dagen etter at Rosenborg hentet inn to poeng på ligaleder Strømsgodset med en runde igjen av Tippeligaen:

«Det vil bli mye snakk om nerver og håndteringen av disse» (Dagbladet), «Nå må Deila bruke psykologi» (VG), «Nå starter Perry det psykiske spillet» (Adressa).

Per Joar Hansen virket målbevisst da han kom ut til journalistene etter 2-1 over Viking. Nå har Godset alt å tape, sa han. De har hatt gullet rundt halsen i 14 dager. Det har vært hjemme-hos-reportasjer og hvem vet hva. Det ble smilt litt av at flere av Strømsgodset-spillerne hadde sjampanje i bagen med seg til Tromsø.

Men Perry avviser at dette er noen bevisst strategi.

- Det er ikke mind games, jeg er realist. Jeg har vært med så lenge at jeg vet hva som skjer når det begynner å dra seg til, sier han til Dagbladet.

- Spesielt i en sånn enkeltkamp der Godset egentlig har alt å tape. Gullmedaljene har de fått delt ut for lenge siden, og nå har de et vanvittig press og trøkk på seg for å levere på hjemmebane mot et godt Haugesund. Det er ingen enkel oppgave, sier RBK-sjefen.

Alt kan skje Drømmen er nok å score tidlig borte mot Lillestrøm kommende helg.

La oss si det fortsatt er målløst på Marienlyst når speaker melder om scoring. Det nervøse gispet som legger seg som et lokk over publikum - det vil Strømsgodset-spillerne få med seg. Og da kan alt skje.

- LSK er heller ingen enkel oppgave, så vi har nok å tenke på sjøl, så igjen, det er ingen mind games fra min side. Men jeg er realist, i en helt avgjørende kamp er det så mange faktorer som spiller inn, sier Per Joar Hansen, og utdyper:

- Topplokket til hver enkelt spiller er en ting, i tillegg kan det skje så mye, du kan få en utvisning tidlig, du kan få en skade tidlig, du kan få et mål mot. Eller, du leder med et mål og skal bevare den ledelsen - du blir feig, da kan det også skje ting. Jeg tror det kan skje så mye rart i siste serierunde. De kan være seriemestre i noen minutter, vi kan være seriemestre i noen minutter. Så får vi se når det avgjøres i de siste minuttene.

Bryr seg ikke om Drammen Klokka 18 søndag kveld avgjøres det hele. Mix Diskerud har lovet Haugesund-spillerne gullbonusprosenter om de hjelper Rosenborg til tittelen. Strømsgodset har lovet hjemmepublikum en fest.

Per Joar Hansen er sikker på at hans spillere kommer til å takle presset.

- Vi må uansett tenke på oss, og jeg vet at laget mitt ikke bryr seg om hva som skjer i Drammen, uansett om det kommer over høyttalerne eller ikke, sier han.